Achter de schermen bij duizendste aflevering Nederland Zingt

Het EO-programma Nederland Zingt op Zondag zendt op zondagochtend 23 maart de duizendste aflevering uit. Speciaal voor deze gelegenheid geeft presentator van het eerste uur -ds. Arie van der Veer- een uniek kijkje achter de schermen op de set van Nederland Zingt op Zondag.

Verschillende makers laten zien hoe een uitzending tot stand komt. Ze vertellen over de praktische kanten van hun werk, maar ook over hun passie voor de verhalen en de kijkers: “Het programma raakt mensen.”

De eerste aflevering van Nederland Zingt op Zondag was te zien in 1997. Destijds bestond het programma alleen nog uit een meditatie met bijpassende liederen.

Vandaag de dag staat in het programma de ontmoeting tussen een gast en de presentator centraal. De gasten zijn gewone mensen met een bijzonder geloofsverhaal. Een verhaal dat andere mensen tot troost kan zijn, kan bemoedigen of wat soms herkenning oproept. Aansluitend aan het gesprek volgt een meditatie. Uiteraard is er ook altijd veel ruimte voor muziek. Hierbij staat het geestelijke lied centraal. Een programma dus, waarbij de missie van de EO ten volle tot uiting komt.

Hoewel er in de zomerafleveringen af en toe gastpresentatoren te zien waren, is ds. Arie van der Veer tot 2011 de enige vaste presentator. Toen hij het wegens gezondheidsredenen wat rustiger aan moest doen, werd besloten met drie presentatoren te gaan werken.

Sindsdien vormen ds. Wigle Tamboer, EO-directeur Arjan Lock en ds. Arie van der Veer het presentatieteam. Samen met de redactie maken zij zo’n 60 afleveringen van Nederland Zingt op Zondag per jaar en fietsen zij het hele land door op de oranje fiets. Of… maken ze hierop veel minder kilometers dan ze ons doen geloven?

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan zondag 23 maart om 08.56 uur op Nederland 2 naar de duizendste aflevering!

Evangelische Omroep

19-03-2014
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies