Vonnis positief voor Walk4water: doorgang nog niet zeker

De rechtbank Gelderland, team kanton- en handelsrecht, heeft ZOA per vonnis van vanmorgen in het gelijk gesteld. Hiermee lijkt de belangrijkste hobbel voor Walk4Water genomen. Echter, ZOA wacht nog altijd op een bericht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De hulporganisatie heeft een kort geding tegen Staatsbosbeheer gewonnen. Het wandelevenement, waar honderden mensen aan meedoen, zou het broedseizoen verstoren. Een woordvoerster van de ZOA meldde vrijdag dat er maatregelen worden getroffen om broedende vogels niet te storen. Zo worden mensen met bussen vervoerd naar de startlocatie, zodat daar niet te veel auto’s komen.

De loop stond op losse schroeven sinds Staatsbosbeheer een eerder gedane toestemming voor het evenement van hulporganisatie ZOA op het laatste moment introk. Het evenement zou broedende vogels storen. Een poging om tot overeenstemming te komen, mislukte dinsdagavond. Daarom diende donderdagmiddag een kort geding van ZOA tegen Staatsbosbeheer.

ZOA organiseert deze week “Wandelen voor Water” voor 75 basisscholen in heel Nederland. De kinderen uit de bovenbouw lopen zes kilometer met zes liter water in een rugzak. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar ZOA’s werk in Oost-Ethiopië. In dit gebied regent het onregelmatig en onvoldoende. ZOA helpt door samen met de lokale bevolking te werken aan toegang tot schoon drinkwater.

Wandelen voor Water is een landelijke campagne waaraan meerdere organisaties deelnemen.

Aqua for All zal de bedragen ook nog eens aanvullen met 80%, bijna een verdubbeling dus.

Walk4Water
© Henk-Jan Oudenampsen
21-03-2014
Hulpverlening
https://www.walk4water.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies