Samenwerking GKv met kerken op Papoea verlengd

De Gereformeerde Kerken op Papoea verlengen hun samenwerking met de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) in Nederland. Dat besluit namen de Gereformeerde Kerken van Papoea deze week tijdens hun synode. De voortzetting van de samenwerking duurt tot 2018. Vanaf 2018 gaan de Gereformeerde Kerken op Papoea verder, zonder structurele steun vanuit Nederland.

De Gereformeerde Kerken op Papoea (Gereja-Gereja Reformasi Indonesia Papua – GGRI-P) zijn voortgekomen uit het zendingswerk van de GKv in de jaren vijftig.

De huidige samenwerkingsovereenkomst tussen beide kerkverbanden liep in juni 2013 af. Dit moment vormde aanleiding voor een herbezinning op en evaluatie van de samenwerking. Daarop is besloten de samenwerking tot 2018 te verlengen, waarna de GGRI-P in 2018 verder gaat zonder structurele steun vanuit Nederland. Voor de komende jaren betekent dit een focus op versterking van het (toekomstig) kerkelijk kader, onder meer door te investeren in jongeren, en lokaal kerkelijk opbouwwerk. Daarnaast wordt de financiële ondersteuning vanuit Nederland geleidelijk afgebouwd om zo ook de verdere verzelfstandiging van de GGRI-P te stimuleren.

Hagar Prins
De Verre Naasten
21-03-2014
Hulpverlening
https://www.deverrenaasten.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies