Tour Paul Wilbur met projectkoor The Choir Company

Het was voor veel mensen een hoogtepunt van het jaar; de concerten die messianic aanbiddingsleider Paul Wilbur met zijn band en een projectkoor van The Choir Company dit jaar gaven in ons land. Wilbur trekt ook in 2014 met band & projectkoor langs diverse steden. Op zaterdag 5 april zullen er seminars gehouden worden.

De meeste mensen zullen Paul Wilbur kennen van het lied ‘Praise Adonai’, dat hij bekend maakte. Wilbur geldt als een pionier van het ‘messianic praise’ genre, waarin folklore en een hart voor Israël steevast doorklinken. Maar wie een concert van Paul Wilbur bezoekt, ziet ook liefhebbers van ‘gewone’ aanbiddingsmuziek; jong en oud trekken zo samen op aan de hand van de aanstekelijke muziek van de Amerikaan.

Met de concerten van Paul Wilbur in Nederland bleek een duidelijke vonk over te slaan die de aanbiddingsleider zelf ook heeft ervaren. Hij komt dan ook graag terug met een nieuw programma waar natuurlijk ook zijn klassiekers en zijn recente materiaal van de cd ‘Your Great Name’ in terugkeren.

Opnieuw worden Paul en zijn band op de avonden bijgestaan door een groot projectkoor van The Choir Company. Het levert massale zangpartijen op en een extra dimensie aan toch al veelkleurige muziek die gegarandeert haar impact zal hebben!

4 april – Zwolle

5 april – Aalsmeerderbrug

6 april – Rotterdam

Naast de concerten worden er ook seminars gehouden:

Zaterdag 5 april heeft als concertdag daarom een dagprogramma, met seminars verdeeld over vier sessies, en het avondprogramma met het concert.

De eerste seminar sessie (van 10.30 uur – 11.30 uur) heet ‘Why Should The Church Still Care About Israel’ (‘waarom de kerk nog steeds moet geven om Israël’) en behandelt de geestelijke visies die christenen vandaag de dag op het joodse volk hebben.

De tweede sessie, van 11.40 uur – 12.40 uur, heet ‘De Kalender van het Koninkrijk’ en bekijkt de verschillen tussen de christelijke en joodse feestdagen. “Ik leg op dit moment de laatste hand aan een boek met dezelfde titel als deze sessie” licht Wilbur toe.

Paul Wilbur geeft niet alle seminars zelf. De derde sessie, van 13.25 uur – 14.25 uur, heet ‘The Heart of Worship’ (‘Het hart van aanbidding’) en wordt geleid door Jeremiah Bowser. Hij is schrijver, aanbiddingsleider en keyboardspeler.

De vierde en laatste sessie (van 14.35 uur – 15.35 uur) heeft als thema ‘What Time Is It? (Biblical Time Table For Last Days)’ (‘Hoe laat is het? Een Bijbelse tijdlijn van de laatste dagen’) gekregen.

Datum en tijd: zaterdag 5 april van 10.30 – 16.00 uur

Locatie: Levend Evangelie Gemeente – Aalsmeerderbrug

Kaarten voor het seminar kosten € 15 (excl. €2 reserveringskosten) per persoon.

25-03-2014
Muziek
https://www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies