Jongeren enthousiast over School of Performing Arts

Van 19 tot 25 juli wordt bij ons de School of Performing Arts (SPA) gehouden. In deze kampweek krijgen jongeren, in de leeftijd van negen tot en met vijfentwintig jaar, les in brassmuziek, moderne muziek, koorzang, dans of theater. Daarnaast krijgen zij bijbelstudie, muziektheorieles, sport en spel. De week wordt afgesloten met een uitvoering voor familie, vrienden en andere belangstellenden.

Tijdens de week zijn er verschillende avondprogramma’s met leuke gasten, artiesten of caberetiers en gaan we er met elkaar opuit om ook in het land te laten horen waar zo hard aan gewerkt wordt. Er is een heus SPA gala met een thema wat ieder jaar weer een verassing is.

Fleur Keijzer (18) gaat al negen jaar mee met SPA. “Het kamp is voor mij een soort traditie geworden. Je krijgt een hele goede band met de anderen die meegaan, doordat je zo intensief met elkaar optrekt. Ik volg Theater en de groep die hiervoor kiest is echt een soort kleine gekke familie met elkaar. Iedereen die meegaat heeft heel veel respect voor elkaar omdat iedereen met zijn of haar eigen talent bezig is. Hoewel ik vaak oude bekenden tegenkom op kamp, is het elk jaar toch weer anders. Ik maak elk jaar met Renate, mijn vriendin, hele gekke filmpjes; dat is een beetje onze eigen traditie. Eén van de eerste keren dat ik meeging kregen wel les in ‘circus’ waarbij we tweepersoonskoprollen maakten en dieren moesten imiteren. Dat was ook echt supergrappig!”

In Lunteren verblijven we een week in het 50|50 Hotel Belmont. Het hotel van het Leger des Heils. Een prachtig terrein met hotelkamers, oefenruimtes, een grote congreshal, restaurant, slaapzalen en twee tentenkampen. De perfecte locatie voor een ultieme week vol lol, vriendschap, muziek, dans en theater.

Het thema van SPA 2014 is: INSIDE OUT. En dat heeft alles te maken met laten zien wie jij bent en waar jij voor staat! Kom ook naar SPA, meld je nu aan!

De School of Performing Arts (SPA) is een week voor iedereen die van muziek, theater of dans houdt. Je kunt mee naar SPA als je dit jaar 9 wordt en nog geen 26 bent. SPA wordt georganiseerd door het Leger des Heils.

Michael van den Hoek (22) volgde moderne muziek bij SPA. “Ik houd van muziek en ik vind het leuk om met vrienden op vakantie te gaan, dus SPA is precies wat bij me past. Er zijn tijdens het kamp ook Bijbelstudies, dat geeft het voor mij wel extra waarde. Ik vind het goed aan SPA dat ze verschil maken in niveaus. Als je meegaat, kun je dus altijd weer nieuwe dingen leren en jezelf ontwikkelen. Bij ‘moderne muziek’ leer je muziek maken in verschillende stijlen, zoals Jazz en Rock. We studeren met elkaar nummers in voor ons optreden aan het einde van het kamp. We volgen ook workshops, zoals dirigeren en solo-spelen. Afgelopen jaar hadden we een soort Sensation White party, een feestje waarop iedereen in het wit was gekleed, met een DJ en alles. Wat ik ook tof vond was dat er een hele groep in Utrecht ging evangeliseren. Ik ging zelf niet mee, maar ik hoorde achteraf dat dat echt heel goed beviel. Het is toch anders als jonge mensen evangeliseren dan de oudere Leger des Heils-garde, die dat meestal doet.”

Leger de Heils

25-03-2014
Muziek
https://www.schoolofperformingarts.eu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies