Muziekproject over gerechtigheid breed gedragen

Op woensdag 9 april presenteren Schrijvers voor Gerechtigheid de nieuwe cd Licht aan in De Lichtboog Houten. Tijdens deze presentatieavond voeren ze een groot aantal liedjes van de nieuwe cd uit.

Aan het nieuwe album, dat op 10 april verschijnt, werkten: Elbert Smelt, Pearl Jozefzoon, Kees Kraayenoord, Elise Mannah, Amanda Lock, Freek van der Brugge, Eljakim Okkerse en Jeroen van der Werken, mee. De presentatieavond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Schrijvers voor Gerechtigheid wil de kerk dienen door meer samenzangliederen te schrijven over het doen van recht en gerechtigheid. Volgens de makers is het volgen van Jezus onlosmakelijk verbonden met het omzien naar armen en het doen van recht. Tijdens de presentatie zingen enkele van de schrijvers een aantal liederen en vertellen ze iets over de achtergrond van de liederen.

De liederen zijn zodanig geschreven dat ze inpasbaar zijn op diverse momenten van een kerkdienst, van welkomstlied tot de zegenbede. Ze zijn uitgevoerd in een bijzondere mix van stijlen, maar zijn geschreven met bet oog op gebruik in kerken en gemeentes. Een groep van zestien schrijvers, dichters en muzikanten met uiteenlopende kerkelijke achtergronden werkten samen aan het project. Zestien dichters en muzikanten van diverse kerkelijke achtergronden werkten aan deze nieuwe liederen, onder wie Elbert Smelt, Reinier Sonneveld, Michiel van Heusden, Roeland Smith, Antonie Fountain, Sergej Visser, Hanne de Vries en Peter Dijkstra. Sommigen waren onder meer betrokken bij Sela, Psalmen voor Nu, Soul Survivor, Opwekking, maar ook bij de Nederlandse popmuziek.

Dat Licht aan meer is dan alleen een verzameling liedjes, blijkt ook uit de vorm waarin het album verschijnt. De cd wordt geleverd in een gebonden boekje van 80 pagina’s met liedteksten, inspirerende persoonlijke verhalen van de schrijvers en prikkelende quotes. Omdat Licht aan bedoeld is voor de kerken zijn de liederen breed toegankelijk. Niet alleen om te luisteren, maar juist ook om samen te zingen. Om het gebruik van deze liederen te bevorderen, verschijnt er ook een muziekboek met akkoorden en bladmuziek.

Aan Licht aan werkte een unieke coalitie van organisaties en kerken mee. Micha Nederland, Compassion, Tear, Dorcas, EO Metterdaad, EA, EZA, VPE, Unie van Baptistengemeenten en nog een twintigtal andere organisaties.

Datum: 9 april 2014

Locatie: NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE Houten

Zaal open: 19:30 uur

Aanvang: 20:00 uur

Jacolien Viveen

25-03-2014
Muziek
https://www.schrijversvoorgerechtigheid.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies