Elbert Dijkgraaf steunt actie: Fiets of loop voor een huis

‘Voor één dag ga ik mij, samen met een SGP-team vanuit de fractie inzetten voor gezinnen en economische ontwikkeling in Bangladesh. Dat doen we via de actie “Fiets of Loop voor een Huis”. Hiermee vragen we aandacht voor het gezin, maar ook voor een gezonde economie in Bangladesh’ aldus Elbert Dijkgraaf, Woord en Daad ambassadeur Fiets of Loop voor een Huis.

Veel deelnemers, waaronder Elbert Dijkgraaf van het SGP, startten afgelopen tijd hun training om op 30 augustus de top van de Galibier in de Franse Alpen fietsend of lopend te bereiken. Met sponsorgeld van €1.000 euro kan elke deelnemer een huis voor een arm gezin in Bangladesh bij elkaar fietsen of lopen. Dit evenement, voor het tweede jaar georganiseerd door Wereldfoundation in samenwerking met Woord en Daad, heeft als doel om minimaal 700 huizen te realiseren voor kansarme gezinnen in Bangladeh.

Donderdagavond 27 maart (19.30 – 22.00 uur) organiseert Woord en Daad een speciale startbijeenkomst. Iedereen met een sportief voornemen om te fietsen of hard te lopen, maar ook mensen die houden van een dagje wandelen in de bergen, zijn van harte welkom bij het Hoornbeeck College (Utrechtseweg 230 in Amersfoort). De bijeenkomst is een mooi moment om praktische informatie te weten te komen, kennis te maken met de deelnemers, training- en voedingstips uit te wisselen en nog meer mensen enthousiast te krijgen.

Het enthousiasme voor het evenement neemt toe; 80 mensen hebben zich al als deelnemer opgegeven. Hoe meer mensen naar de top van de Galibier, hoe meer mensen in Bangladesh een dak boven hun hoofd!

Wilma van der Meij
SGP
27-03-2014
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies