Groot Nieuws Radio: Meer interactie met luisteraars

Op dinsdag 1 april start de vernieuwde programmering van Groot Nieuws Radio. De populaire verzoekplatenprogramma’s Blessings en Wens worden straks ook op zaterdag en zondag uitgezonden. Daarmee komt het radiostation tegemoet aan de wens van luisteraars.

In deze en andere programma’s zal bovendien meer sprake zijn van interactie met de luisteraars. Daarin spelen ook de website en sociale media een belangrijke rol. Directeur Nico Schipper: “Groot Nieuws Radio is van ons allemaal en dat is duidelijk hoorbaar in onze nieuwe programmering”.

De uitkomsten van een representatief onderzoek onder de luisteraars zijn bepalend geweest voor de vernieuwde programmering. De inhoud en de vorm van de programma’s zal voor een nog bredere groep luisteraars herkenbaar en vertrouwd zijn, onder andere doordat de muziekgenres beter aansluiten bij de smaak van de luisteraars.

Naast de introductie van nieuwe programma’s worden bestaande programma’s aangepast en worden luisteraars meer betrokken. In Blessings wordt er elke dag een boeket bezorgd bij een van de luisteraars waarvoor een plaatje is aangevraagd. Bovendien praat presentator Tim Hendriks met een luisteraar over zijn favoriete lied en krijgen luisteraars de kans om hun lievelingsliederen een plekje te geven in de vernieuwde evangelische liedbundel die het Evangelisch Werkverband in samenwerking met partners gaat uitbrengen. Een ander voorbeeld is het programma Sandwich met de rubriek Vriend van de dag. Presentator Nando Kok gaat elke dag in andere plaats op zoek naar vrienden van Groot Nieuws Radio. Eén van deze vrienden wordt verrast met de Groot Nieuws Lunchbox.

Wilfred Hardeman
© Henk-Jan Oudenampsen
28-03-2014
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies