Southern gospelgroep Men4Christ in concert met The Isaacs

Vrijdagavond 28 maart verzorgde de southern gospel mannenformatie Men4Christ compleet met groot orkest het voorprogramma van The Isaacs in Zwolle. Onder leiding van hun gepassioneerde dirigent Aad Contze gaf de groep een indrukwekkend optreden.

Nederland heeft een grote groep southern gospel liefhebbers, die het tot voor kort vooral moesten hebben van de Gaither muziek en haar Homecoming titels. Daar is met Men4Christ verandering in gekomen. Dit southern gospel mannenkoor mag je gerust uniek noemen in Nederland, en dat blijkt ook uit de debuut cd ‘A Voice For You’, die de groep op 8 maart presenteerde tijdens een concert in Veenendaal.

Eerste album

‘A Voice For You’ is als eerste album van Men4Christ niet alleen een visitekaartje voor het mannenkoor, maar tegelijkertijd komt het als geroepen voor liefhebbers van Gaither muziek en southern gospel. Op de cd (waaraan een producer van Gaither muziek meewerkte) staan geliefde Gaither klassiekers als ‘A Few Good Men’, ‘Alpha and Omega’ en ‘I Do Believe’, maar laat de groep ook gospel bewerkingen horen van aanbiddingsliederen als ‘Everlasting God’.

Levenservaringen

Dat zoveel mensen een ‘klik’ hebben met southern gospel, komt voor een belangrijk deel door de levenservaringen die in de muziek verwerkt zijn. Levensliederen en aanbidding gaan hand in hand, en optredens in het genre voelen vaak als het samenzijn van een familie.

16 zangers

Met Men4Christ, bestaand uit maar liefst 16 zangers en begeleid door een nog grotere live band, heeft het southern gospel genre (bekend met name door de Gaithers) een duidelijk gezicht gekregen in Nederland. Onder leiding van dirigent Aad Contze, zelf een fervent liefhebber van de stijl, is een groep enthousiaste en bevlogen mannen bij elkaar gebracht, elk met hun eigen getuigenis en verbinding met de muziek. Men4Christ deelde eerder al het podium met Russ Taff, Marshall Hall en The Hoppers. Binnenkort staan optredens met The Isaacs op het programma.

De concerten met The Isaacs en Men4Christ vinden plaats op de volgende data en lokaties:
vrijdag 28 maart – Koningskerk Zwolle
zaterdag 29 maart – Zuiderkerk Hilversum
zondag 30 maart – Kom en Zie Rotterdam
Voor het concert in Rotterdam zijn nog enkele kaarten beschikbaar!

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.men4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies