Familiegroep The Isaacs: bluegrass van de bovenste plank

ZWOLLE – De bluegrass en southern gospelformatie The Isaacs schitterden gisteren in de Koningskerk in Zwolle. Een uitverkochte zaal met bluegrass fans genoot van een bijzonder concert van deze amerikaanse familie uit Tennessee. Vandaag zijn ze in Hilversum en morgen geven ze nog een concert in Rotterdam.

The Isaacs is een heuse familiegroep rondom oprichtster en moeder Lily Isaacs. Met hun akoestische bluegrass en country en southern gospel heeft de formatie in haar 35-jarig bestaan een waslijst aan onderscheidingen gekregen. Wie de muziek kent, weet waarom; The Isaacs verstaan de kunst van het samenbrengen van warmte, gezelligheid en diepgang in het beste dat bluegrass en southern gospel te bieden heeft! Op zichzelf wist de groep al een grote groep trouwe luisteraars te boeien, maar als regelmatige gast bij de Gaither Homecoming video’s werd dat publiek verveelvoudigd.

isaacs

isaacs

Na diverse geslaagde bezoeken aan Nederland is het hoog tijd voor een herhaling!En die herhaling doen The Isaacs niet alleen. Ze delen de avond met een heus orkest dat een gloednieuwe southern gospel formatie van eigen bodem begeleidt: Men4Christ.

isaacs

isaacs

The Isaacs zijn vooral vermaard om hun prachtige close-harmony zang in combinatie met een solide, smaakvolle instrumentale begeleiding. Hun muzikale stijl is een mengeling van bluegrass, rhythm and blues, folk en southern gospel.

isaacs

isaacs

De lijst van onderscheidingen die The ISAACS gewonnen hebben in zowel de bluegrassmuziek als de gospelmuziek is te lang om op te noemen. Zij traden op met vrijwel alle groten van de Amerikaanse akoestische country music en maakten vele albums die ook diverse hitsongs opleverden. Sonya Isaacs verwierf eveneens bekendheid binnen de moderne country music. Countryster Vince Gill produceerde haar eerste soloalbum.

isaacs

isaacs

The ISAACS bestaan uit Lily Isaacs – zang, Ben Isaacs – bas en zang, Sonya Isaacs – mandoline en zang, Rebecca Bowman-Isaacs – gitaar en zang.

isaacs

isaacs

isaacs

isaacs

isaacs

De concerten met The Isaacs en Men4Christ vinden plaats op de volgende data en lokaties:

vrijdag 28 maart – Koningskerk Zwolle

zaterdag 29 maart – Zuiderkerk Hilversum

zondag 30 maart – Kom en Zie Rotterdam

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
29-03-2014
Muziek
https://www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies