Directeur Van Woerden vertrekt bij Royal Jongbloed

Hugo van Woerden, algemeen directeur Royal Jongbloed heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij wil zich meer gaan richten op innovatieve projecten en de leiding van de organisatie per 1 mei 2014 overdragen.

Royal Jongbloed bestaat uit een internationaal opererend grafisch bedrijf en een uitgeversgroep, die zich voornamelijk richt op de Nederlandstalige markt. Royal Jongbloed zet sinds medio 2013 in op kostenbeheersing om ook in de nabije toekomst een sterke nichespeler te blijven. Na een zwaar jaar 2012 werd 2013 onder leiding van Van Woerden ondanks aanhoudend moeilijke marktomstandigheden weer met een positief resultaat afgesloten. De Raad van Commissarissen bekijkt met het huidige managementteam de toekomstige organisatie van Royal Jongbloed.

De RvC laat bij monde van de president-commissaris Herman Jongeling weten dat hij Van Woerden zeer erkentelijk is voor zijn bewezen diensten. Hugo van Woerden was vele jaren voor Royal Jongbloed van grote betekenis. Het bedrijf is sterk gegroeid. De kroon op zijn werk was wellicht in 2013 het predicaat Koninklijk. Het bedrijf bestaat nu 151 jaar en is altijd geleid door mensen die bevlogen waren voor vernieuwende Bijbeluitgaven. Dat zal na Hugo’s vertrek niet anders worden.

Jongeling begrijpt best dat van Woerden deze stap wil maken: “Hij heeft het initiatief genomen tot diverse innovaties binnen Royal Jongbloed, waaronder de zeer succesvolle Dwarsligger. Ik begrijp heel goed, dat hij nu zelf ondernemer wil worden.”

© Henk-Jan Oudenampsen
02-04-2014
Media
https://www.uitgeversgroepjongbloed.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies