Christelijke Hogeschool Ede graaft archeologische schat in

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) heeft maandag op de bouwplaats van het toekomstige extra schoolgebouw een archeologische vondst begraven. De archeologische vondst is de symbolische start van de nieuwbouw.

In de schatkist hebben studenten van de CHE iets gedaan wat, als het over bijvoorbeeld 100 jaar gevonden wordt, iets vertelt over het studeren aan de CHE anno 2014. Marleen van de Voet, jongste student aan de CHE, heeft met een druk op de knop ervoor gezorgd dat de schatkist de grond ingaat. Harmen van Wijnen en Ton Bestebreur, College van Bestuur, zullen de schatkist ingraven.

Na de sloop van de noodgebouwen is de afgelopen maanden druk gewerkt aan het gereed maken van de grond voor de nieuwbouw van de CHE. “Alles is klaar voor de officiële start van de bouw”, vertelt Joop Korteland, directeur dienst Facilitair en voorzitter van de stuurgroep Herhuisvesting. “We zijn trots op dit historische moment. En dat willen we graag vieren samen met onze studenten.”

Een van de studenten is Marleen van de Voet. Zij is met haar geboortejaar 1997 de jongste student die op dit moment aan de CHE studeert. “Ik studeer Verpleegkunde, en ik vind het een hele eer dat ik de start mag geven voor het officiële moment.” Door een druk op de knop laat Marleen een “schatkist” in de fundering van de nieuwbouw zakken. In deze schatkist hebben de klassenvertegenwoordigers van alle klassen iets gedaan wat symbool staat voor het studeren anno 2014. “We bouwen natuurlijk voor een lange toekomstige periode op een duurzame manier, maar mochten archeologen weer mogen graven over 100 jaar, dan zullen ze een mooi tijdsbeeld vinden over het studeren in 2014”, aldus Korteland

De CHE is gegroeid en groeit nog steeds, daarom is uitbreiding nodig. Ook modernisering op het gebied van duurzaamheid en onderwijs maakt vernieuwingen in het totale complex van de CHE noodzakelijk. “We ontwikkelen met deze bouw een prachtige, professionele leer- en leefomgeving voor studenten, docenten en het werkveld”, vertelt Korteland. Hij vertelt met trots: “Ons gebouw moet een zichtbare verbinding zijn tussen onderwijs, werkveld en onderzoek.”

CHE Ede

03-04-2014
Onderwijs
https://www.che.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies