Messiaanse aanbiddingsleider Paul Wilbur in Nederland

De bekende messiaanse aanbiddingsleider Paul Wilbur was vrijdagavond 4 april te horen en zien in de Koningskerk in Zwolle, als eerste optreden in een serie van drie (4, 5 en 6 april 2014) in Nederland, georganiseerd door Events4Christ. Daarnaast gaf hij een workshop en leidde hij een dienst. Paul, die de hele wereld afreist, was ditmaal voor de tweede keer in ons land.

Paul werd begeleid door een eigen band uit de USA, maar werkte ook samen met The Choir Company, een bekend nederlands projectkoor. De avond in Zwolle kwam goed op gang, hier en daar werd al voorzichtig gereidanst; het koor was enthousiast en er was een goede sfeer.

Paul’s boodschap is altijd eenduidig, met de focus op Yeshua (Jezus) en zijn koningschap. Niet de eigen gevoelens, maar het Woord staat centraal. Ook meervoudig sjofarblazer Don Heist was weer van de partij. De klank van de bazuin (sjofar), zo vaak genoemd in zowel Oude als Nieuwe Testament, kan eigenlijk niet aan de muziek van Paul ontbreken en spreekt een diepere laag in de ziel aan.

Bijzonder was dat tijdens deze optredens gecollecteerd werd voor de behoeftige messiaanse medegelovigen in Israël, iets wat niet eerder in Nederland werd gedaan. Volgens Paul’s eigen zeggen gaat dit geld, gedoneerd aan Paul Wilbur Ministries, zonder overheadkosten direct naar de gemeenten in Israël.

Sybe de Vos
© Sybe de Vos
06-04-2014
Muziek
https://www.paulwilbur.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies