Paul Cherryseed presenteert vinyl single: The Music House

De Nederlandse singer-songwriter Paul Cherryseed heeft in beperkte oplage een vinyl single uitgebracht van de song ‘The Music House’. Het lied is geinspireerd door de L’Abri gemeenschap in Eck en Wiel, waar Paul’s muzikale reis in een stroomversnelling raakte.

De vinyl single ‘The Music House’ verwijst met de zelfgeschreven titeltrack (afkomstig van Paul Cherryseed’s debuut album ‘The Desert, The Dew & The Dawn’) naar de verlossende rol die muziek in zijn leven heeft gespeeld. De eerste bescheiden concerten die Paul als troubadour gaf, waren in leefgemeenschap L’Abri. Sindsdien geeft hij regelmatig optredens (waaronder huiskamerconcerten). De single bevat ook de nieuwe song ‘Too Beautiful For A Song’. Hierop wordt meegezongen door de OverHoop singers uit de leefgemeenschap in Utrecht, waar Paul woont. Zowel de single als het album zijn uitgegeven door Go West Records. Van de vinyl single is een strikt beperkte oplage beschikbaar gemaakt. Wie daarom interesse heeft in het collector’s item, kan Paul Cherryseed emailen via paul@paulcherryseed.com.

Met ‘The Desert, The Dew & The Dawn’ presenteerde Cherryseed zijn folkmuziek afgelopen jaar in Nederland. De artiestennaam kreeg Paul door het uitdelen van kersen in L’Abri.

De muziek omschrijft Paul zelf als liedjes over ‘moeilijke tijden, vruchtbare aarde, vreugde, verlossing, een Duits schilder en kleurige potloden in het haar…met een vleugje jazz’. Zijn stem levert Cherryseed regelmatig vergelijkingen op met Simon & Garfunkel. Als troubadour speelt hij waar de muziek hem ook maar leidt, en dat betekent dat hij het ene moment in een huiskamer kan staan, en het andere moment voor gedetineerden speelt zoals onlangs in Haarlem en binnenkort in Zeist.

Meer informatie over Paul Cherryseed en een overzicht van komende concerten in Nederland is te vinden op de link hieronder.

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl
Simone-Michelle de Blouw
08-04-2014
Muziek
https://www.paulcherryseed.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies