Hulp voor gezinnen Uruzgan na overstromingen

Zware overstromingen door aanhoudende regenval hebben in maart verwoesting aangericht in zo’n tachtig dorpen in Uruzgan. Honderden huizen zijn volledig verwoest. De lokale overheid doet wat ze kan. ZOA schiet ook te hulp en wil 340 gezinnen helpen met een voedselpakket.

ZOA werkt al jaren in het gebied, tegenwoordig vooral aan de verbetering van drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Maar de mate van verwoesting is zo groot dat ook ZOA om hulp werd gevraagd. Er is voedsel nodig, en materialen zoals tenten en dekens. Verder bouwmaterialen om de huizen te herstellen of te herbouwen. Ook veel infrastructuur, zoals wegen, bruggen en irrigatiekanalen heeft schade opgelopen.

Andere organisaties, zoals het Rode Kruis en de Unicef hebben tenten en keukenmaterialen verstrekt. ZOA gaat daarom 340 getroffen gezinnen helpen met een voedselpakket, waarmee ze de eerste vier weken vooruit kunnen.

Voor 50 euro ontvangt een gezin (van gemiddeld 6 à 7 personen) een hulppakket met graan, olie, suiker, lucifers, bonen, thee en zout. De aanschaf van de hulpgoederen zal in Kandahar moeten plaatsvinden, zodat transport en opslag de operatie wat complex maakt.

Over enige tijd zullen we met de dorpen evaluatiemeetings houden, om te bespreken hoe ze zich beter kunnen beschermen tegen dergelijke zware overstromingen.

ZOA
ZOA
10-04-2014
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies