Nieuw album van Talitha Nawijn: Ont-moeten

Deze week verscheen het tweede solo-album van Talitha Nawijn. De stijl van de nieuwe cd is bijzonder: overwegend Nederlandstalige gospels met een jazzy feel met hier en daar een uitstap naar pop en reggae en met een paar prachtige ballads. Zondag 13 april geeft Talitha een presentatieconcert. Je bent van harte welkom.

Talitha: ‘De titel is uit mijn leven gegrepen. Het is namelijk het verhaal van mijn eigen zoektocht naar wat echt waar en waardevol is. De grootste ontdekking zit in het leren luisteren naar Jezus. Als ik Hem aan het woord laat en vraag of Hij zichzelf wil laten zien is dat zonder uitzondering verfrissend. In deze ontmoetingen ontdek ik hoe Hij over mij denkt, Hij geeft me wijze raad, Hij weet precies wie ik ben, wat ik leuk vind en waar ik mee worstel. Hij laat mij ook zien wie Hij is en wie Hij voor míj is! Zo verschuift mijn ‘heilige moeten’ en ‘zelf doen’ naar ‘zelf willen’ en ‘Hij in en door mij’.

Dit werkt ook door in mijn ontmoetingen met anderen: ik Ont-Moet!

Op zondag 13 april presenteert Talitha haar 2e CD die net vers van de pers is gerold. Je bent van harte welkom om hier bij te zijn. Locatie: De Regenboog, Grote Pekken 11, Veenendaal, Zaal open: 19.00 uur. Concert: van 19.30 tot 20.45 uur met aansluitend een gezellig ‘ontmoeten’.

De in Haarlem woonachtige Talitha is een muzikale duizendpoot. We horen voor het eerst van haar rond 1992 als ze de eerste prijs wint in de EO-talentenjacht en daarna samen met twee studiegenoten de vocalgroep ‘Peper’ opricht . Ze wordt in deze tijd ook gevraagd om bij de Ronduit Praise Band te komen zingen, waar ze 7 jaar deel van uit zal maken. Even later wordt ze de leadzangeres van de klezmerband Mazzeltov, waar ze ook 7 jaar mee optreedt. Nu kom je haar naam tegen op diverse gospelproducties, als lead vocal, backing vocal, dirigent of vocal coach.

Ruim zeven jaar was ze dirigente van de blackgospelformatie ‘Inside Out’, ook werkte ze mee aan het project Woman Worship van de Evangelische Omroep. Ze geeft zangles, zangworkshops en black gospel workshops. Verder is ze zangleidster bij de evangelische gemeente VEZ in Zwolle. Talitha’s werk was vele jaren ondersteunend, dienstbaar op de achtergrond.

De afgelopen jaren groeide bij Talitha de wens om zelf weer meer te gaan zingen en nieuwe liedjes te maken. Samen met stadgenoot en vriendin Judith Koedoot heeft ze plannen gemaakt. Het werd een creatief proces waaruit unieke Nederlandstalige liedjes zijn ontstaan. De meeste nummers zijn door Judith geschreven en gecomponeerd. Platenlabel EdenMuziek heeft Talitha uitgedaagd om deze liederen in de studio op te nemen voor een compleet solo-album. Ze is de uitdaging aangegaan en na maanden hard werken was het zover: Raak, het debuutalbum van Talitha Nawijn!

Deze week verscheen haar tweede plaat: Ont-Moeten bij Ecovata. Aan het album werkten mee: Wilkin de Vlieger, Henk Doest, Jan Willem van Delft, Carlos Matos, Mark Dekkers, Rory Ronde, Elisa Krijgsman, Joost Visser, Luca Genta, Hans van Wingerden, David Mast, David Wilschut, Jos van den Heuvel, Suzanne van der Velde, Jorginho Paunussa en Bert Grotenhuis.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
11-04-2014
Muziek
https://www.talithanawijn.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies