Talitha: mijn zoektocht naar wat echt waar en waardevol is

Vandaag presenteerde Talitha Nawijn haar tweede solo-album. Nederlandstalige gospels met een jazzy feel. Alle nummers van de nieuwe cd kwamen voorbij, en ook enkele van haar eerste cd: Raak! Talitha vertelde tijdens het concert over haar ontmoetingen en haar zoektocht naar wat echt waar en waardevol is.

Talitha: ‘Ik herken me zo in Zacheus, ik wilde ook het geloof en de Heer Jezus van een afstand bekijken, eerst maar eens afwachten. Totdat Jezus mij zelf persoonlijk aansprak: ‘Ik wil jou ontmoeten.’ Dat veranderde alles: Hij bracht een ommekeer in mijn leven.’

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Ook ontdekte Talitha dat het niet allemaal ‘moeten’ is bij God: ‘Ik was maar druk met van alles en nog wat in de hoop dat God daar blij mee zou zijn, totdat ik ontdekte dat dat helemaal niet nodig is, niet moet. Bij God kan ik gewoon stil zijn en tot rust komen, bij Hem mag ik echt ont-moeten.’

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha: ‘De titel van deze cd is uit mijn leven gegrepen. Het is namelijk het verhaal van mijn eigen zoektocht naar wat echt waar en waardevol is. De grootste ontdekking zit in het leren luisteren naar Jezus. Als ik Hem aan het woord laat en vraag of Hij zichzelf wil laten zien is dat zonder uitzondering verfrissend. In deze ontmoetingen ontdek ik hoe Hij over mij denkt, Hij geeft me wijze raad, Hij weet precies wie ik ben, wat ik leuk vind en waar ik mee worstel. Hij laat mij ook zien wie Hij is en wie Hij voor míj is! Zo verschuift mijn ‘heilige moeten’ en ‘zelf doen’ naar ‘zelf willen’ en ‘Hij in en door mij’.

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Talitha Nawijn

Op zondag 13 april presenteerde Talitha haar nieuwe cd in De Regenboog in Veenendaal, na afloop was er een gezellig ‘ontmoeten’. Aan het presentatieconcert werkten mee: Wilkin de Vlieger, Henk Doest, Jan Willem van Delft, Carlos Matos, Mark Dekkers, Rory Ronde, Elisa Krijgsman, Hans van Wingerden, David Mast, David Wilschut, Jos van den Heuvel, Suzanne van der Velde, Jorginho Paunussa en Bert Grotenhuis.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
13-04-2014
Muziek
https://www.talithanawijn.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies