Nederland omarmt LZ7 opnieuw

Er is een handjevol buitenlandse artiesten waar Nederland geen genoeg van lijkt te krijgen. LZ7 behoort zeker tot dat rijtje. De Britse dance groep heeft een trouwe groep fans gekregen met spetterende liveshows op diverse Nederlandse festivals in de afgelopen jaren. Deze weken zijn ze weer in ons land.

LZ7 gaat als groep verder waar bands als de World Wide Message Tribe ophielden. Begonnen zij ooit als bediening in het Britse Manchester en omgeving; vandaag de dag is LZ7 een dance/pop/rock sensatie die de wereld over gaat. In eigen land behaalde ze hitlijstnoteringen met de vorige cd ‘Light’ en hun live shows zijn gegarandeerd een feest. Dat feest is echter niet zonder boodschap; LZ7 wil jongeren wakker schudden om het beste uit hun leven te halen en de songs steken jongeren daarom een hart onder de riem – een schril contrast met veel hitlijstmateriaal van vandaag de dag!

De activiteiten van LZ7 gaan verder dan alleen muziekpodia; de groep bezoekt regelmatig scholen en geeft daar seminars, workshops en een afsluitend concert voor de leerlingen. LZ7 is op deze manier een band die haar publiek op een unieke manier opbouwt en uitbreidt.

Deze week is LZ7 in Nederland voor zo’n scholentour. Het grote publiek krijgt over een paar weken de kans om de band live te zien; op 2 mei speelt ze immers op het Soul Survivor festival in de grote tent.

Ter gelegenheid van de verschillende optredens in Nederland is ‘Aftershow’, het meest recente album van LZ7, opnieuw uitgegeven in ons land. Door verschillende omstandigheden kreeg de cd hier bij de oorspronkelijke release niet de aandacht die het toekomt. De nieuwe distributeurs van Integrity Music in Nederland, NEEMA & Ecovata, maken het daarom nu alsnog beschikbaar.

Leon van Steensel voor Christelijk Nieuws

15-04-2014
Muziek
https://www.lz7.co.uk

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies