Zending over Grenzen blij met stijging inkomsten

Het Jaarverslag 2013 van Zending over Grenzen is uit. In dit bijzondere jaar waarin de organisatie 40 jaar bestond, stegen de totale inkomsten van 6,3 miljoen in 2012 naar ruim 7 miljoen in 2013.

“De stijging van tien procent is grotendeels te danken aan de toegenomen hoeveelheid nieuwe goederen”, verklaart directeur Peter van der Bijl. De waarde van de door bedrijven en particulieren geschonken goederen, bedroeg in 2013 3,6 miljoen euro.

In de zes Oost-Europese projectlanden brachten stijgende voedselprijzen, een toename in de kosten van levensonderhoud en lage lonen nieuwe uitdagingen met zich mee. Dankzij het zaaigoedproject leerden 650 gezinnen zelf voedsel verbouwen, waarmee ze een stap verder op weg zijn geholpen naar een beter bestaan. Daarnaast volgden 770 (jong)volwassenen een vakopleiding.

Lees het Jaarverslag 2013 direct online: www.zendingovergrenzen.nl/jaarverslag

Zending over Grenzen wil samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf. Op deze manier draagt Zending over Grenzen, als christelijke organisatie Gods liefde uit.

Mieke Wallet-Groenewegen
Zending over Grenzen
15-04-2014
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies