Fred Hammond verrast Hollandse gospelfans met middagconcert

Zaterdag 24 mei stond al met grote letters aangemerkt in de agenda van gospelliefhebbers door de komst van Israel Houghton & band die avond. Maar de datum kan nu ook nog eens vet onderstreept. Niemand minder dan (black)gospel favoriet Fred Hammond komt die dag naar Nederland voor een middagconcert.

Je hoeft alleen de naam van Fred Hammond maar te noemen bij liefhebbers van (black)gospel en je hebt een enthousiast gehoor. De zanger, songwriter en producer past in het rijtje ‘gospel-grootheden’ zoals Kirk Franklin, Donnie McClurkin, Marvin Sapp en Donald Lawrence dat doen. Fred Hammond heeft dan ook zoveel verschillende muzikale sporen nagelaten, dat iedereen wel op een andere manier met zijn talent in aanraking is gekomen. Dat begon al in de jaren ’80 als lid van Commissioned, om later met Radicals For Christ en als solo artiest één van de meest herkenbare stemmen in gospel / aanbiddingsmuziek te worden. De sleutelwoorden daarbij zijn altijd energie en aanbidding geweest; passie die voelbaar is in de muziek en een avond met Hammond tot een bruisend feest maakt. De artiest is door zijn muziek zelfs bekend geworden als pionier van een nieuw genre: urban praise & worship.

In de afgelopen periode heeft Hammond nieuwe artiesten helpen ontwikkelen en was zijn muziek te horen in de film ‘I’m In Love With A Church Girl’. Tegenwoordig werkt hij aan een nieuw aanbiddingsalbum en de gelegenheidsformatie United Tenors; hoog tijd dus voor Nederland om muzikaal ‘bij te tanken’.

Het komt regelmatig voor dat mogelijke concerten van artiesten niet doorgaan vanwege andere geboekte artiesten op dezelfde datum. Fred Hammond’s enige mogelijkheid om nu (langverwacht) naar Nederland terug te keren, viel op dezelfde dag als het optreden van Israel Houghton; 24 mei in Leiderdorp.

Om het voor de fans dus alsnog mogelijk te maken, vindt Hammond’s optreden met volledige band plaats in de middag, op dezelfde lokatie, om 14:30 uur. De ware liefhebber kan met behulp van een combi-ticket beide optredens meemaken en het organiserende Events4Christ geeft ook de mogelijkheid om tussen de optredens in een warme maaltijd te gebruiken. Kortom; het belooft een gospel-dag te worden om nooit te vergeten!

Kaarten voor het middagconcert van Fred Hammond zijn verkrijgbaar vanaf 22,50 euro (17,50 euro voor bezoekers die ook het concert van Israel Houghton meemaken). Voor alle informatie, ticket-opties (waaronder diner-arrangement) en reserveringen, bel Events4Christ (0297-237171) of kijk op www.events4christ.nl.

15-04-2014
Muziek
Www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies