Bijbelfestival ter gelegenheid van 200 jarig jubileum NBG

Het Nederlands Bijbelgenootschap bestaat 200 jaar. Dat vieren ze op 28 juni. Twee eeuwen lang brengt het NBG de Bijbel dichtbij. Het NBG vertaalt en verspreidt de Bijbel en bevordert het gebruik ervan. Want de Bijbel is het waard om ontdekt, ervaren en doorgegeven te worden.

De Bijbel is voor iedereen, dus jong en oud is uitgenodigd op het feest: het Bijbelfestival. Een bruisende dag op de sfeervolle locatie De Fabrique in Utrecht. In de vele industriële ruimtes valt de hele dag van alles te beleven rondom de Bijbel. Een greep uit het programma:

– optredens van Trinity, Elly & Rikkert,

– het Vocaal Theologen Ensemble,

– workshops over de Bijbel in Gewone Taal, Psalmen voor Nu en Qumran,

– theater van Aluin en de Zandkunstenaar,

– talkshow geleid door Tijs van den Brink,

– bijbelquiz onder leiding van Bert van Leeuwen,

– voor kinderen is er van alles te beleven,

– tieners hebben hun eigen ‘verboden-voor-oudersprogramma’.

Het Bijbelfestival is gratis, omdat we iedereen een kans op ontmoeting met de Bijbel willen geven. De Bijbel inspireert, verbindt en daagt uit. Wel even vooraf kaarten reserveren op de speciale website (zie link hieronder).

Iedereen die de Bijbel relevant vindt is van harte welkom om het feest ter gelegenheid van 200 jaar NBG mee te vieren! Het programma is geschikt voor jong en oud.

Het Bijbelfestival is op 28 juni 2014 van 10.30 tot 16.30 uur in DeFabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht.

Via www.nbg200.nl kun je je registeren. De toegang is gratis. Voor ieders veiligheid is het noodzakelijk om een kaartje te reserveren, want vol=vol.

Moet je lid zijn van het NBG om te mogen komen? Nee, iedereen is welkom op het Bijbelfestival. Wel is het noodzakelijk om van te voren een gratis kaart te reserveren via www.nbg200.nl.

© Henk-Jan Oudenampsen
16-04-2014
Media
https://www.bijbelgenootschap.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies