Maak Plaats organiseert Hack-Night voor het goede doel

Maak Plaats organiseert een Hack-Night waar allerlei creatieve professionals acht uur na werktijd aan de slag gaan voor het goede doel. Donderdag 24 april wordt er vanaf 17:30 uur gewerkt voor de organisatie Prik!, een nieuw initiatief uit Ede waarbij een online community wordt opgezet om jongeren te inspireren.

In één avond wordt er een huisstijl ontwikkeld, een website gebouwd en marketingplannen geschreven. Om dit te realiseren worden er creatieven uit ieder vakgebied gezocht. Meld je aan!

Maak Plaats is een flexibele (werk) ruimte en een broedplaats voor inspirerende initiatieven en creatieve workshops in het centrum van Ede. Voor Maak Plaats is het de eerste keer dat de Hack-Night wordt georganiseerd en het event heeft de naam ´Good-Guys-Greg-Hack-Night´ gekregen. Een groep programmeurs, copywriters, designers, front en back-end developers en marketeers werken eraan mee. Herbert Veneberg, één van de initiatiefnemers van Prik! is blij met het event: ´We zijn afhankelijk van sponsoren en hebben geen groot budget om een professionele huisstijl met bijbehorende website te ontwikkelen. We zien dit als een win-win situatie, voor de creatieven is het namelijk een mooie gelegenheid om nieuwe netwerken op te doen.´

Het doel van de Hack-Night is dat professionals zich, op vrijwillige basis, inzetten voor het goede doel. Herbert vertelt over Prik!: ‘Prik! wil voor jongeren de eerste ontmoeting met het christelijke geloof zijn. Jongeren hebben vragen over het leven en geloof, maar kunnen niet altijd ergens terecht. Door middel van een online platform willen we hen helpen door op de website allerlei onderwerpen aan te snijden met blogs, vlogs (video blogs) en filmpjes. Door onze persoonlijke insteek krijgen de jongeren het idee dat zij onze teamleden kennen en durven daardoor eerder met hen in gesprek te gaan. Op die manier willen wij hen laten zien wie God is en wat Jezus voor hen heeft gedaan. Dit laten we vooral zien door een voorbeeld voor hen te zijn en radicaal te zijn in al onze uitingen. Daarnaast is ons verlangen om tieners bij elkaar te brengen door (online) ontmoeting.’

De Maak Plaats hack-night is afgeleid van een internationale opzet en wordt al in meer dan 21 steden georganiseerd wordt. Van New York tot Amsterdam, van Sydney tot Groningen en vanaf 24 april ook in Ede!

Aanmelden voor dit Edese initiatief kan tot 21 april 2014 via facebook.com/maakplaats.

Herbert Veneberg
printsdernederlanden
18-04-2014
Samenleving
https://www.facebook.com/maakplaats

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies