Kleuterschool geeft kwetsbaar kind toekomst

Zimbabwe heeft op dit moment te maken met veel problemen. Maar het grootste onderliggende probleem is goed onderwijs. Terwijl in 2002 nog 99% van de kinderen naar de basisschool ging, was dit in 2006 nog maar 68%. De verwachting is dat dit nog verder is afgenomen.

Dit is een slechte basis voor de toekomst van Zimbabwe. Gelukkig ziet de overheid in dat onderwijs heel belangrijk is; kinderen moeten worden opgeleid zodat ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het land. Het is bewezen dat kinderen die naar de kleuterschool gaan, beter presteren in het vervolgonderwijs.

De ontwikkeling van kinderen kan niet vroeg genoeg beginnen. Het is bewezen dat kinderen die naar de kleuterschool gaan, beter presteren in het vervolgonderwijs. Helaas zijn er weinig mogelijkheden voor peuters en kleuters om zich te ontwikkelen. Er zijn onvoldoende klaslokalen en de voorzieningen zoals toiletten, speelveldjes en speel- en leermateriaal zijn meestal niet aanwezig. Ook zijn er niet genoeg leraren voor de kleuterscholen of ze zijn onvoldoende getraind. Gehandicapte kinderen kunnen helemaal niet naar school, omdat de scholen daar niet geschikt voor zijn gemaakt. Met dit specifieke project pakt World Vision deze belangrijke problemen aan.

Met uw steun richt World Vision zich het komende jaar op de volgende speerpunten:

– Informeren van de lokale overheden, zodat zij zich bewust zijn van het grote belang van kleuterscholen Daarnaast zorgen we ervoor dat dat er voldoende mensen zijn om de kleuterschool programma’s goed te kunnen managen, monitoren en evalueren, zodat de kleuterschool programma’s een blijvende plek krijgen in het onderwijssysteem.

– Ouders, de bevolking lokale organisaties en leraren worden bewust gemaakt van het belang van kleuteronderwijs en worden hier actief bij betrokken. Onderwijs moet een prioriteit voor de bevolking worden.

– Het verbeteren van de speel- en leeromgeving waarin kinderen zich ontwikkelen, zoals de klaslokalen, speelveldjes en het speel- en leermateriaal. Ook worden scholen toegankelijk gemaakt voor gehandicapten.

– Kinderen zijn beter voorbereid op de basisschool. Zo kunnen ze beter rekenen, zijn ze goed voorbereid op het leren lezen en zijn ze actief betrokken bij de invulling van de lessen.

Helpt u mee om deze kinderen tot bloei te brengen? Voor dit wederopbouwprogramma in Zimbabwe ontvangen wij subsidie van de overheid en dat betekent dat uw bijdrage vermenigvuldigd wordt door de overheid. Bijvoorbeeld: als u € 25,- geeft, doet de overheid er € 75,- bij en daarmee komt de totale gift aan World Vision op € 100,-.

WorldVision
WorldVision
18-04-2014
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies