Koninklijk Huis nu ook op Facebook

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft vandaag, zaterdag 26 april, de Facebook pagina ‘Het Koninklijk Huis’ gelanceerd. Via Facebook worden regelmatig berichten en foto’s geplaatst over de activiteiten van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in en voor Nederland. Het aantal ‘likes’ voor de pagina is in korte tijd gegroeid tot 38000.

Ook zijn op de pagina video’s van het Koninklijk Huis YouTube kanaal te zien en wordt er een selectie van de informatie van de Koninklijk Huis website gedeeld. De Facebook pagina wordt bijgehouden door de RVD.

Met Facebook wordt de online informatievoorziening over het Koninklijk Huis verder uitgebreid. Via het Twitter account @KHtweets zijn sinds de eerste tweet op 25 september 2010 bijna 600 tweets verstuurd. Vanaf de start van het Koninklijk Huis YouTube kanaal in maart 2010 zijn ruim 270 actuele en historische video’s geüpload.

De allereerste Koningsdag

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag met hun familie De Rijp en Amstelveen bezocht voor de allereerste Koningsdag. Op de Facebookpagina is hiervan een fotoverslag te zien.

De dag startte voor de familie om 10.00 uur met een bezoek aan De Rijp. De Oranjefans zongen enthousiast ‘Lang zal hij leven’ voor koning Willem-Alexander, die zondag jarig is.

Na het bezoek aan De Rijp vertrok het gezelschap naar Amstelveen. Het feest in Amstelveen was in het moderne Stadshart en de jeugd stond centraal.

De prinsesjes

Dat de prinsesjes bij het bezoek aan Amstelveen aanwezig waren, was een verrassing. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) had eerder laten weten dat zij er niet bij zouden zijn. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bleken op het laatste moment besloten te hebben om hun dochters toch mee te nemen.

Premier Mark Rutte

Premier Mark Rutte noemde de eerste Koningsdag zaterdagochtend in een videoboodschap ‘extra feestelijk’. Zijn toespraak werd uitgezonden door de NOS. “Ik wens de koninklijke familie en iedereen langs de route een feestelijke dag toe”, zei Rutte. “Geniet vandaag van die prachtige en unieke oranje-traditie.”

Onvergetelijk

Koning Willem-Alexander sloot het bezoek af met de woorden: “Heel, heel hartelijk dank Graft-De Rijp en Amstelveen namens de hele familie voor wat jullie voor ons vandaag gedaan hebben. Deze eerste Koningsdag is onvergetelijk geworden.”

26-04-2014
Samenleving
https://www.facebook.com/hetkoninklijk.huis

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies