Evenementen vullen gat Flavor Festival

Het kwam voor veel mensen als een onaangename verrassing; het bericht dat het Flavor Festival dit jaar niet door gaat. Met het zomerfestival verdwijnt één van de grootste evenementen in christelijk Nederland deze zomer. De vraag dringt zich dan ook op wie het achtergelaten gat gaat vullen.

Het was een onverantwoord risico geweest om het Flavor Festival door te laten gaan, stellen de organisatoren. De timing van het stoppen betekent wel dat bezoekers die al een kaartje gereserveerd hadden, een gat in hun agenda zagen.

Los van initiatieven op lange termijn om hetzij een doorstart van het festival, hetzij een volledig nieuw initiatief in augustus op te zetten, zijn er de afgelopen dagen in ieder geval een paar initiatieven bekend gemaakt die de Flavor-bezoekers tegemoet komen.

Allereerst heeft het nieuwe festival The Brave, dat gepland stond op hetzelfde weekend als Flavor, een kortingsactie in het leven geroepen om kaarthouders van Flavorgangers naar het nieuwe evenement te trekken. Festival The Brave verzamelt singer-songwriters en alternatieve pop bands in De Tuinen van West in Amsterdam op 23 augustus. Diverse artiesten op het festival speelden eerder al op Flevo en Flavor. Meer informatie over het festival is te vinden op www.festivalthebrave.nl.

Daarnaast is er voor de worship liefhebbers de ‘Week of Worship’ op De Betteld in Zelhem. Van 16 t/m 22 augustus kent deze week een uitgebreid muziekprogramma, Bijbelstudies en aparte programma’s voor kinderen en jongeren. Onder de optredende artiesten bevinden zich de Country Trail Band en Rikkert Zuiderveld. Uit het buitenland zijn oudgedienden Randy Stonehill en Matthew Ward aangetrokken. Ward maakte vroeger deel uit van The Second Chapter of Acts en Randy Stonehill geldt als één van de pioniers van christelijke muziek. Op www.wow-festival.com is meer informatie te vinden over de Week of Worship.

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl
© Henk-Jan Oudenampsen
15-05-2014
Muziek
https://www.festivalthebrave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies