Gert-Jan Segers: Het Midden-Oosten heeft Gods Woord nodig

Voordat hij 2e- Kamerlid werd voor de ChristenUnie, woonde Gert-Jan Segers 7 jaar in Caïro (foto). Hij raakte daar bevriend met Aziz (een gefingeerde naam), een jongeman die naar de beroemde Al-Azhar-universiteit kwam om te studeren voor imam. In een droom kreeg Aziz te horen dat hij enige tijd later een Bijbel zou ontvangen.

Nadat deze droom uitkwam, begon hij in Genesis te lezen om met Openbaringen te eindigen en ontdekte hij in Gods Woord de rijkdom van genade. In plaats van imam werd hij een kerkleider en stichter van een christelijke school.

Dit is één van de voorbeelden waarbij Gert-Jan Segers met eigen ogen de kracht van het evangelie zag. Vanuit al deze ervaringen en zijn liefde voor het Midden-Oosten, heeft Gert-Jan Segers zich dan ook als ambassadeur verbonden aan Struggle4Bibles. Dit sponsorevenement van Bible League daagt christenen in Nederland uit om in actie te komen onder het motto: ’Jij actief, zij een Bijbel’. Door deel te nemen aan Struggle4Bibles geeft de deelnemer mensen in het Midden-Oosten een Bijbel. Doordat zij die via de lokale kerken zoveel mogelijk krijgen uitgelegd, leren zij hun Bijbel ook lezen en begrijpen.

Gert-Jan Segers roept christenen van harte op om deze uitdaging aan te gaan en zoveel mogelijk sponsors te vinden die de Bijbels en studiematerialen mogelijk maken. Opdat het verhaal van Aziz ook in de levens van nog heel veel anderen werkelijkheid mag worden.

Struggle4Bibles | Walk is op 28 juni in de omgeving van Amersfoort.

Struggle4Bibles | Bike is op 1 november in de omgeving van Zeddam.

Opgeven kan via www.struggle4bibles.nl.

Arjen Veenstra
© Henk-Jan Oudenampsen
29-05-2014
Evangelisatie
https://www.struggle4bibles.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies