Evangeliseren op straat? Dat durf ik niet!

Teens in Mission laat jongeren tot bloei komen in het ontwikkelen en delen van hun talenten en geloof Sinds vorig jaar organiseert zendingsbeweging Operatie Mobilisatie (OM) onder de naam Teens in Mission (TiM) tienerprojecten voor tieners van 12 t/m 17 jaar. Het Doel? Tieners prikkelen en uitdagen om op avontuur te gaan met God, om zo getuige te zijn van Christus en te groeien in geloof, discipelschap en toewijding.

Vorig jaar december vond de eerste TIM-actie plaats in Hardenberg. De 16-jarige Esther Levers deed hier aan mee en vertelt: “Evangeliseren op straat? Eerst dacht ik: dat durf ik niet. Maar uiteindelijk vond ik het echt zó gaaf!” Ze hoeft niet lang na te denken over wat het mooiste gesprek was tijdens de TiM-actie. “Er liep een jongen die ik normaal gesproken niet zo snel zou aanspreken; hij had oordopjes in, een pet op en zijn broek hing laag op zijn heupen. Toch vroeg ik hem wat hij geloofde, waarop hij antwoordde: ‘In mezelf’.

Ik vertelde hem over God en wat Hij in mijn leven doet en nodigde hem uit voor de kerkdienst. Het was voor mij een grote verrassing dat hij kwam. Na de dienst hadden we een goed gesprek. Hij zei dat hij was geraakt door wat er gezegd en gezongen was. Ik sta nu sterker in mijn geloof en durf makkelijker op iemand af te stappen om over mijn geloof te praten.”

Esther nam de uitdaging aan vrij over God te praten. Andere tieners maakten een dans, schreven een eigen lied, kookten lekkere hapjes of organiseerden sportwedstrijden. Tijdens de TiM-acties worden tieners begeleid door coaches en zijn er verschillende vrijwilligers aan het werk om alles te regelen. Daardoor is het niet alleen voor de tieners die deelnemen een onvergetelijke actie maar ook voor de coaches en vrijwilligers: zij zien God door de tieners heen werken en zien hen groeien in hun persoonlijke geloof en talenten.

Vanwege de positieve reacties organiseert Operatie Mobilisatie ook dit jaar weer een aantal TIM-events. De tieners kunnen bijvoorbeeld naar Scheveningen om hier hun talenten in te zetten en te groeien in geloof en vriendschap.

TiM-acties 2014

In 2014 staan er drie TIM-acties op de planning. Elke actie kenmerkt zich weer met een andere insteek. Tieners, coaches en vrijwilligers kunnen zich hier voor opgeven en deelnemen:

> 6 t/m 12 juli 2014 Haarlem: Een week lang met bijna tweeduizend kinderen, tieners en jongeren (en ouders) elke middag en avond samen sport- en spelactiviteiten ondernemen in Haarlem! Met deze TIM-actie werk je samen met de deelnemers van Sonrise.

> 9 t/m 16 augustus 2014 Scheveningen: Een teens in Mission Extrme event! Volg vette workshops om je talenten te ontwikkelen, doe mee aan de Beachoutreach, houd een spelmiddag op een camping of ga mee koffie drinken bij ouderen. Een supertof programma waarbij faith, fun and friendship voorop staat. Eventueel kun je voorafgaand naar Teenstreet in Munster.

> 26 t/m 29 december, Hardenberg. Ontwikkel je talenten met leuke workshops, kook heerlijke oud-en-nieuw hapjes voor minder bedeelden, doe mee aan de muziek- of dansworkshop, volg leuke seminars over persoonlijk geloof en breng eenzame mensen een

mooie middag in deze feestelijke periode.

Jongerengroepen en kerken kunnen zelf ook een TiM-actie organiseren in hun buurt en met eigen tieners. OM helpt graag bij het organiseren van zo’n actie.

Petra Oosterloo
Teens in Mission
29-05-2014
Evangelisatie
https://www.teensinmission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies