Martien Timmer 25 jaar directeur van groeiende organisatie 3xM

‘Ook als iets elk jaar opnieuw gebeurt, blijft het een wonder.’ Dat stelt Martien Timmer die dit jaar zijn 25-jarig jubileum als directeur van de organisatie 3xM viert. Timmer heeft tijdens zijn directeurschap veel bijzondere dingen meegemaakt, maar noemt als grootste wonder dat 3xM christelijke televisieprogramma’s uitzendt via de nationale zenders van landen waar moslims ver in de meerderheid zijn.

Martien Timmer vertelt enthousiast: ‘Ieder jaar weer krijgt 3xM toestemming voor het uitzenden van programma’s die expliciet het geloof in de Here Jezus uitdragen.’ 3xM, dat staat voor ‘More Message in de Media’ zendt programma’s uit in West-Afrika, Centraal- en Zuid Azië, Indonesië en Bangladesh.

Explosieve groei nazorg

De afgelopen jaren steeg het aantal nazorgreacties explosief, vooral door de opkomst van de mobiele telefoon en het groeiende nazorgnetwerk. In 2012 werden bijna een half miljoen reacties genoteerd. Bovendien bleek uit een grootschalig impactonderzoek naar aanleiding van het programma Miel Mortel over hiv/aids dat 3,4 van de 10 miljoen mensen aangeven dat hun gedrag is veranderd.

Eenheid onder christenen cruciaal

Timmer heeft de ervaring dat het verkrijgen van zendtijd gemakkelijker is als de aanvraag wordt ingediend namens de hele christelijke gemeenschap in een land. Daarom is het zaak om bij het aangaan van een partnerschap zoveel mogelijk kerken te motiveren hierin gezamenlijk op te trekken. Timmer: “Op dit moment is het onze core-business om leiders van kerken bij elkaar te brengen, die zonder onze komst nooit met elkaar in gesprek zouden gaan. Die eenheid, waar Christus zelf om bad, is geen doel op zich, maar is nodig om het getuigenis in een land te vergroten. Het mooie is dat je in de landen waar wij werken daadwerkelijk ziet dat het getuigenis krachtiger wordt.”

25-jarig jubileum

Dit jaar is Martien Timmer 25 jaar in dienst bij 3xM. Timmer: “Ik ging in 1989 bij 3xM werken om God te verkondigen en Hem beter te leren kennen. Ik heb God aan het werk mogen zien en weet zeker dat Hij groter is dan welke macht ook in de wereld. God is dichtbij!” De organisatie viert het jubileum van Martien Timmer op 25 juni in haar nieuwe kantoorpand in Amersfoort.

Over 3xM

3xM zendt evangeliserende tv-programma’s uit in meer dan 15 landen waar het evangelie niet of nauwelijks doordringt. De programma’s van 3xM gaan over sociale noden in de plaatselijke samenleving, zoals drugsverslaving (Indonesië), corruptie (Bangladesh), hiv/aids en micro-business voor jongeren (West-Afrika). In de programma’s worden verhalen verteld van slachtoffers en daders en wordt een christelijk alternatief geboden.

Mirjam Talens
3xm
29-05-2014
Media
https://www.3xm.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies