Martin Brand: gewoon in je eigen omgeving Gods liefde laten zien

De Verre Naasten houdt op dit moment in Nederland de kerkentour ‘In vuur en vlam’. Een inspirerend luisterprogramma over God zoeken, Hem leren liefhebben en je geloof delen, wereldwijd. Met deze kerkentour wil De Verre Naasten het wereldwijde zendingswerk van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) dichterbij brengen. Dat begint met passie voor Gods Koninkrijk.

Om dat vuurtje (weer) aan te wakkeren bij anderen, heeft De Verre Naasten, samen met gospelzanger Martin Brand en zijn vaste begeleider Jaap Kramer, een uniek programma samengesteld. Met mooie liederen, een pakkende overdenking en inspirerende verhalen, van dichtbij en ver weg.

MartinBrand

SOS worshipband

Zondagavond was de een na laatste avond van deze tour in de Kandelaarkerk in Hardenberg. Bijna 900 bezoekers genoten van een inspirerend programma. Het voorprogramma werd verzorgd door de praiseband SOS Worship uit Hardenberg. Met hun muziek wil de groep Gods naam grootmaken. Verschillende bekende Opwekkingsnummers werden gespeeld en de bezoekers zongen enthousiast mee. Een mooie start van een bijzondere avond.

MartinBrand

Foto: Arjan Woertink van De Verre Naasten

MartinBrand

SOS worshipband samen met Martin Brand

Martin vertelde ronduit over zijn geloof in God. Voor hem is het ook niet altijd makkelijk en zeker niet allemaal direct duidelijk. Martin: ‘Er zijn dagen dat ik vol ben van God, dat ik enthousiast ben over zijn grote liefde. Ik voel dat lang niet altijd, maar ik weet dat ik God toebehoor, dat ik Zijn kind mag zijn. Als ik naar mezelf kijk, zie ik dat mijn hart soms koud is en onverschillig. En soms is het heel vurig maar net voor de verkeerde dingen… Mijn gebed is dat God mij vurig houdt voor zijn koninkrijk, en dat is voor mij, en voor veel christenen, een zoektocht: ik neem mezelf steeds weer onder de loep om te zien waar ik nu eigenlijk enthousiast over ben en om te zien of ik bezig ben met dingen die blijvend geluk brengen, en dan kom ik uiteindelijk altijd weer bij God uit.’

MartinBrand

Jaap Kramer

Samen met pianist Jaap Kramer presenteerde Martin een aantal liedjes van zijn cd’s en enkele gedichten afgewisseld met een paar traditionele liederen die de zaal mee kon zingen. Hij nam de bezoekers op een aansprekende manier mee in zijn ontdekkingstocht naar de liefde van God.

MartinBrand

SOS worshipband samen met Martin Brand

Martin: ‘Zending is voor veel christenen vaak ver weg, ook voor mij. Ik ben druk bezig met m’n eigen leven, met dingen die dichtbij zijn, en dat zijn zaken die ook belangrijk zijn. Maar ik ben me ervan bewust dat er nog zoveel mensen in de wereld leven die niet van God hebben gehoord. Ik ben diep geraakt door de immense liefde van het hart van God. Zijn liefde is zo groot en zo geweldig, dat mijn kleine hartje daardoor keer op keer in vuur en vlam raakt. Ik hoop dat God jullie vanavond ook zal vullen met zijn warmte en zijn vuur.’

MartinBrand

Martin maakt een video voor z’n Facebookpagina

‘Zending kan betekenen dat je ver weg gaat, op reis naar een ander land en dat God je daar gebruikt om over Hem te vertellen. Maar zending kan ook gewoon heel dicht bij huis zijn, gewoon in je eigen omgeving Gods liefde laten zien door je doen en laten. Het vuur van God hebben we nodig. Dit soort avonden zijn hopelijk als olie op het vuur. Het is mijn wens dat we meer passie zullen krijgen voor God en voor zijn koninkrijk.’

MartinBrand

Bezoekers kregen een kaart waarmee ze een dominee in Nepal konden sponseren

De kerkentour heeft ‘In vuur en vlam’ heeft de volgende plaatsen aangedaan: Bunschoten-Spakenburg, Hoogkerk, Rouveen, Zwijndrecht, Terneuzen en Hardenberg. Het laatste concert zal plaatsvinden op vrijdag 20 juni in De Kandelaar, Oude Molenstraat 20 te Assen. Het voorprogramma wordt daar verzorgd door de Praiseband DADicate.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
02-06-2014
Muziek
https://www.martinbrand.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies