50000 vredeswensen voor Syrische vluchtelingen

In de week voor Pinksteren start Medair een actie voor Syrische vluchtelingen. Een actie om met 50.000 vredeswensen – ‘Posts for Peace’ – de Syrische vluchtelingen een hart onder de riem te steken.

Op dit moment zijn meer dan 2,7 miljoen Syriërs op de vlucht. 50% van hen zijn kinderen. Elke dag nog komen er nieuwe vluchtelingen de grens van Libanon over om een veilige plek te zoeken.

Dit keer wil Medair niet alleen een oproep doen om met een donatie het werk onder Syrische vluchtelingen te steunen, maar vooral om een connectie te maken tussen ons hier in Nederland en de Syrische vluchtelingen. Zij zijn mensen zoals u en ik.

De actie loopt 10 dagen en eindigt op de laatste dag van Opwekking. Tijdens Opwekking is Medair aanwezig in de Wereld Expo-tent. Elke dag kan men in de Medair stand een vredeswens in de vorm van een geschreven bericht, tekening of video boodschap achterlaten.

De boodschappen worden bezorgd bij de Syrische vluchtelingen en alle deelnemers krijgen antwoord.

Medair biedt sinds 2012 hulp aan de Syrische vluchtelingen. Klik hier voor meer informatie over het werk van Medair in Jordanië en Libanon.

Het programma van Medair in de Syrische crisis wordt ondersteund door Swiss Solidarity, het DG Humanitaire hulp en civiele bescherming van de Europese Commissie, UNHCR, de regering van Isle of Man, ACF International, EO Metterdaad, Tearfund UK, Läkarmissionen en gulle giften van particulieren.

Medair helpt mensen in afgelegen en beschadigde gemeenschappen over de hele wereld een crisis te overleven, weer op eigen benen te staan en vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om een betere toekomst op te bouwen.

Janneke de Kruijf
Medair
04-06-2014
Hulpverlening
https://www.medair.org/postforpeace

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies