Christelijke GGZ opent extra spreekuurpunten

GGZ In de Bres, een christelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg, is vanaf 2 juni extra beschikbaar met nieuwe spreekuurpunten in Almere, Apeldoorn, Dokkum, Hoogeveen en Sneek.

De christelijke GGZ is sinds 2004 aanzienlijk gegroeid door binnen een professionele GGZ-behandeling ruimte te bieden voor vragen rondom geloof- en levensovertuiging. Met name door de specifieke christelijke uitgangspunten trekt de organisatie ook nu al cliënten uit Almere, Apeldoorn, Dokkum, Hoogeveen en Sneek en omliggende streken. Tot op heden moesten cliënten hiervoor een relatief grote afstand afleggen, maar vanaf juni-augustus kunnen mensen met psychosociale of psychiatrische problemen ook terecht in genoemde plaatsen.

Vanaf vandaag kan men zich al aanmelden voor hulp.

“We zagen een groeiende stroom cliënten komen vanuit meerdere plaatsen. Dit vormde voor ons een reden om extra spreekuurpunten te openen. We willen onze zorg namelijk graag dichtbij onze cliënten verlenen. Cliënten met psychosociale of psychiatrische problemen ervaren vaak dat hun problematiek verweven is met persoonlijke levensovertuiging. Veel van onze cliënten worstelen bijvoorbeeld met vragen als: Waar is God in mijn situatie en hoe vind ik weer hoop? In onze zorg bieden we ruimte aan dit soort existentiële vragen en merken we dat geloof vaak een ‘bijzondere krachtbron’ vormt op de weg naar herstel”: aldus Anne Jan Kok, Voorzitter Raad van Bestuur. Op dit moment werken er circa 100 medewerkers bij de stichting en wordt op jaarbasis zorg verleend aan ongeveer 1700 cliënten.

In de praktijk melden cliënten zich via een huisarts aan met problemen als bijvoorbeeld angst, depressie, autisme, relatieproblemen, ADHD, overspannenheid of andere complexe levens- of opvoedingsproblematiek. Onder het credo ‘Wij geloven in herstel’ worden mensen met psychosociale en psychiatrische problemen via GGZ In de Bres op weg geholpen naar herstel.

GGZ In de Bres werkt graag nauw samen met het netwerk rondom een cliënt waaronder huisartsen, praktijkondersteuners, kerken, scholen en andere hulpverleners in de regio. De organisatie staat vanzelfsprekend open voor iedereen die hulp zoekt, ongeacht geloofsopvatting of andere persoonlijke achtergronden.

De nieuwe spreekuurpunten zijn vanaf medio juni (Dokkum, Hoogeveen en Apeldoorn) of augustus (Sneek en Almere) beschikbaar en verlenen zowel Basis GGZ als Specialistische GGZ. Bij aanvang zal de aanwezigheid per spreekuur nog beperkt zijn, deze wordt echter uitgebreid op geleide van aanmeldingen.

Voor meer uitgebreide, multidisciplinaire, zorg bieden de huidige vestigingen in Assen, Drachten, Groningen en Lelystad aanvullende zorg.

© Henk-Jan Oudenampsen
04-06-2014
Hulpverlening
https://www.ggzindebres.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies