Evangelisch College verhuist naar voormalige bibliotheek

Na een jarenlange zoektocht naar nieuwe huisvesting heeft het Evangelisch College in mei 2014 een nieuw nieuw kantoorpand met lesruimten gevonden in een voormalige bibliotheek in Zwijndrecht.

Door de groei die de organisatie de afgelopen jaren heeft mogen meemaken, waren de huidige kantoorfaciliteiten niet meer toereikend om het werk naar behoren voort te zetten. Een uitbreiding van kantoor- en repro ruimte was hard nodig. Dit nieuwe onderkomen is gevonden in een voormalige bibliotheek in Zwijndrecht.

Sinds 2006 is het administratiekantoor van het Evangelisch College (voorheen het kantoor van de ETA) gehuisvest in een flatappartement dat geschikt was gemaakt voor kantoordoeleinden. In 2006 werkten hier 7 personeelsleden, met een omvang van circa 4 FTE. Anno 2014 is dit aantal gestegen naar 22 medewerkers met een omvang van ruim 14 FTE.

Nieuwe locatie

In het nieuwe pand is er ruim voldoende kantoor- en repro ruimte beschikbaar om als organisatie verder te kunnen doorgroeien. Daarnaast kan er in dit nieuwe gebouw een onderwijscentrum worden gecreeërd, bestaande uit een bibliotheek voor medewerkers en docenten, een leslokaal voor circa 20 personen en een uitgebreide collegezaal voor circa 75 personen.

Het Evangelisch College is bewust een overheidsonafhankelijke instelling. Hiermee waarborgt het EC haar evangelische identiteit en onderwijsvrijheid. Dit betekent echter ook dat het EC geen overheidssubsidie ontvangt. Het EC is daarom afhankelijk van de inkomsten uit cursusgelden en studiemateriaal en voor een kleine 10% van giften van kerken, particulieren en ondernemers.

07-06-2014
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies