World Vision: 1400 families in Somaliland bloeien op

Zwaar getroffen door de droogte, gebrek aan water en voedsel, maar ook het inkomen dat achterbleef. Zo was de situatie in Somaliland. Regen bleef uit en het land droogde uit. Een onhoudbare situatie waar voornamelijk kinderen de dupe van werden. En daarom startte World Vision in 2013 daar een voedselzekerheidproject. Inmiddels is het project afgerond.

Mensen hebben weer toegang tot water. Door de droogte waren de waterbronnen uitgedroogd en was er geen water meer beschikbaar. Bronnen waren verdampt of dichtgeslibd. Met behulp van de lokale bevolking, maar liefst 1120 mensen, hebben we de waterbronnen hersteld. Vervolgens zijn 1400 families getraind in bodem- en watermanagement, zodat zij in de toekomst weten hoe ze beter kunnen omgaan met de gevolgen van droogte.

Herstel van wegen

Naast de droogte was er een ander probleem waardoor mensen honger leden. Markten in de omgeving waren slecht toegankelijk, omdat wegen overwoekerd werden door begroeiing. Nu is 52 kilometer weg hersteld door, in totaal 280 mensen, de lokale bevolking. Hierdoor zijn zes markten weer bereikbaar.

Distributie geldvouchers

Alle 1400 mensen die meewerkten aan het herstel van de waterbronnen en de wegen, kregen in vouchers uitbetaald. De één gaf deze uit aan water en voedsel, de ander aan gezondheidszorg. Het mooie aan dit systeem is dat de lokale bevolking zelf haar ontwikkeling in handen neemt en daar ook voor betaald krijgt. Dit draagt bij aan de waardigheid van mensen.

Eten voor de hele familie

De 38-jarige Asad was één de deelnemers van het project en ging aan het werk om de waterbronnen te herstellen. Een klein deel van de geldvouchers gebruikte ze om een eigen winkeltje op de markt te openen. “Door dit project kon ik een onderneming opstarten en was er werk en inkomen. Ik kan nu eten kopen voor mijn familie, maar ik wil ook mijn onderneming verder uitbreiden.”

WorldVision
World VIsion
07-06-2014
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies