Opwekking trok dit jaar bijna 60000 bezoekers

Om 10:00 begon vanmorgen begon de laaste samenkomst onder leiding van Otto de Bruijne. Hij sprak over het thema ‘De stilte voor de opwekking’. Anne Wiersma begeleidt de samenzang. ‘s Middags om 14:00 kon je luisteren naar het slotconcert van Ernie Haase & Signature Sound.

Directeur Joop Gankema van de pinksterconferentie Opwekking schat dat zo’n 60.000 christenen tijdens het pinksterweekend waren gekomen. ‘Vooral zondag was een extreem drukke dag. Zo druk hebben we het nog nooit gehad’, vertelde een tevreden Gankema vanmiddag aan het Reformatorisch Dagblad.

Ernie Haase vertelde tijdens het concert dat hij het jarenlang moeilijk vond om een getuigenis van zijn eigen geloof te geven. ‘Ik heb niks spectaculairs meegemaakt en ben niet zoals Paulus aangeraakt op weg naar Damascus. Eigenlijk geloofde ik altijd al en ik weet zeker dat de Here Jezus voor mij is gestorven. En soms maakte dat me nu juist onrustig, net of er iets niet goed is’ Tijdens een gesprekje met de vrouw van Billy Graham, nu 12 jaar geleden, sprak hij over zijn vrees om een getuigenis te geven. Ernie werd geraakt door een opmerking van Ruth Graham die tegen hem zei: Vertrouw gewoon op God, Hij geeft rust, op Hem alleen kun je bouwen.’ Ernie: ‘Ik ontdekte dat ik gewoon mijn eigen verhaal mag vertellen, geen spectaculaire bekeringsverhaal, maar wel de vaste overtuiging dat ik door genade een kind van God mag zijn, niet mijn verdienste maar alleen Zijn werk.’

Vanavond vanaf 18:00 start de terugblik van Groot Nieuws Radio op Opwekking 2014. Nando Kok laat je vanuit de studio in Veenendaal de hoogtepunten horen van deze pinksterconferentie. Aansluitend om 20:00 wordt de sing-in van zondagmiddag herhaald.

Redactie christelijknieuws / RD
© Tobias Huizing voor christelijknieuws.nl
09-06-2014
Kerk
https://www.refdag.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies