Ook komend schooljaar gaat Greijdanus Zwolle voor Kolir

Greijdanus Zwolle en hulporganisatie Red een Kind hebben afgelopen week een intentieverklaring getekend. Daarbij verklaren zowel de school als de organisatie dat ze zich ook komend jaar weer willen inzetten om tijdens de “Night4U” (Nacht voor Oeganda) geld op te halen voor een school in Kolir.

Het afgelopen jaar bleven ruim 450 brugklasleerlingen van Greijdanus Zwolle een nacht op school en haalden daarmee bijna €40.000 op. Ook komend jaar willen de brugklasleerlingen zich weer inzetten voor de school voor voortgezet onderwijs in Kolir. De opbrengst wordt grotendeels ingezet om op deze school computers aan te schaffen en de jongeren computervaardigheden aan te leren. Op dit gebied is er nog bijna geen kennis, terwijl er wel veel behoefte aan is. De leerlingen én hun omgeving hebben daar dus profijt van.

Naast het organiseren van de lesmarathon, die komend jaar is gepland in de nacht van 15 op 16 januari, wordt gekeken hoe de leerlingen nog meer op de hoogte kunnen blijven over het goede doel en de ontwikkelingen in Oeganda. Er worden plannen uitgewerkt om via internet op de hoogte te blijven met de leerlingen daar, maar ook andere mogelijkheden worden onderzocht om de leerlingen zo een beeld te geven van de situatie in Oeganda en wat hun bijdrage is aan een betere toekomst daar.

Red Een Kind
Red Een Kind
16-06-2014
Hulpverlening
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies