Minister Ploumen enthousiast over Wees Eerlijk

Het Wees Eerlijk Jongerenevent in Bunschoten is bijzonder geslaagd. Driehonderd leerlingen van VMBO-scholen in Nederland gingen met elkaar in gesprek over een wat een eerlijke wereld betekent en hoe ze hun omgeving daarbij kunnen betrekken. Het event ging bijvoorbeeld over eerlijke kledingindustrie.

Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking was er ook bij en reageerde enthousiast.

Zo schreef de minister op facebook “Enthousiast onthaal door 300 jongeren op de Eemlandhoeve in Bunschoten en levendig gesprek over eerlijke kleding en hoe je als consument mee kunt helpen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van textielarbeiders in ontwikkelingslanden.

Van Bas en Laura een boek gekregen met verhalen van leerlingen over hun inzet voor een eerlijkere wereld. Meer dan 20.000 scholieren uit heel Nederland hebben het afgelopen jaar meegedaan aan de ‘Wees eerlijk’ campagne van ZOA en Woord en Daad.”

Tijdens het Wees Eerlijk event schreef de minister haar persoonlijke wens over een eerlijke kledingindustrie op een afgedankt stuk kleding. De statements van de leerlingen en de minister werden gecombineerd tot één groot spandoek. Minister Ploumen en de jongeren willen hiermee het signaal afgeven dat textiel geen wegwerpproduct is. En dat geldt ook voor de mensen die de kleding maken.

ZOA
ZOA
16-06-2014
Hulpverlening
https://www.weeseerlijk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies