Film over mensenhandel in premiere tijdens Opwekking

Verandering is mogelijk, als wij bereid zijn onze ogen te openen voor de werkelijkheid. Met die boodschap ging de film ‘Not Today’ in première tijdens de pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen, begin deze maand. Freedom Climb, een project van Operatie Mobilisatie dat zich inzet voor slachtoffers van mensenhandel, is partner van deze film.

Het leven van de twintigjarige Caden Welles verandert drastisch tijdens een reis naar India. Hij vertrekt naar Hyderabad om te feesten met zijn vrienden. Een uitgehongerde man, Kiran en zijn dochter Annika vragen om hulp, maar Caden weigert. Als hij er vervolgens achter komt dat de vader zijn dochter heeft moeten verkopen, gaan zijn ogen open voor de keiharde realiteit van mensenhandel. Caden besluit samen met Kiran zijn dochter te zoeken.

Not Today daagt filmbezoekers uit verder te kijken dan dit verhaal alleen. De film, in Nederland uitgebracht door Neema, is geproduceerd door Friends Church Yorba Linda, een organisatie die toegewijd is aan de strijd tegen mensenhandel in India.

Freedom Climb

Freedom Climb, een project van zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM), deelt deze visie. In ruim dertig projecten wereldwijd krijgen slachtoffers van geweld en mensenhandel hoop geboden, bijvoorbeeld in de vorm van onderwijs, workshops, psychologische en praktische hulp. Sinds 2012 beklimt ieder jaar een groep mensen een berg, om daarmee geld en gebed te werven voor deze projecten.

Freedom Climb Nederland strijdt tegen moderne slavernij met bewustwording, informatie, gebed en fondswerving. De werkgroep organiseert verschillende activiteiten in het land en houdt presentaties over het onderwerp voor groepen en kerken.

Anneke Bolt
Not Today still
18-06-2014
Media
https://www.freedomclimb.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies