Janneke Burger nieuwe hoofdredacteur van Jente

Janneke Burger-Niemeijer is aangetrokken als hoofdredacteur van het opvoedingsmagazine Jente. In 2011 nam Royal Jongbloed het magazine – toen nog Aan de Hand – over van Inspirit Media. Het tijdschrift onderging een grondige restyling en focust zich nu uitsluitend op geloofsopvoeding.

Nu de nieuwe vorm en inhoud staat, is het tijd voor een eigen hoofdredacteur, aldus Uitgeverij-directeur Anne Westerduin-de Jong die de functie van hoofdredacteur waarnam. “Ik doe dit soort werk graag, maar realiseer me ook dat ik zelf in een andere levensfase terecht kom. Qua werk, maar ook privé: mijn kinderen vallen niet meer in de Jente-doelgroep.”

De keuze voor Janneke Burger was snel duidelijk: “Janneke is theoloog en daar ben ik blij mee. Spreken over geloofsopvoeding moet niet oppervlakkig blijven. Christenouders van nu worden graag geïnformeerd en geïnspireerd om vandaar uit persoonlijke keuzes onderbouwd te kunnen maken. Dat is een uitdaging die Janneke aankan. Niet in de laatste plaats omdat ze ook gewoon ervaringsdeskundige is. Een ouder die weet dat het leven van alledag niet maakbaar is. Dat je soms jezelf tegenvalt en niet op alle vragen antwoord hebt. Dat maakt haar zo geschikt voor deze functie. Ik geef het hoopvol uit handen. Ik ben erg benieuwd wat zij gaat inbrengen. Ouders van nu gaat zij inspireren om het geloof ‘down to earth’ over te dragen. Dat kan zij zelf als geen ander.”

In een tijd waarin meer bladen stoppen dan doorgaan investeert uitgever Royal Jongbloed hiermee opnieuw in een tijdschrift. Anne Westerduin zegt hierover dat ze gelooft in de kracht van bladen met een duidelijk onderscheidend vermogen. Onze magazines slaan aan in de christelijke markt. “Jente is het enige magazine voor christenouders en juiste drukke jonge ouders vinden dat ‘offline moment’ heerlijk.”

Janneke Burger is theoloog en auteur van Truste! en Eet ze!

Royal Jongbloed
Janneke Burger
20-06-2014
Media
https://www.jente.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies