Boot Clipper Race sponsort Mercy Ships

De zeilboten van de Clipper Round the World Yacht Race liggen van 2 tot en met 10 juli in de haven van Den Helder voor hun laatste tussenstop. Een van de teams, team Switzerland, sponsort Mercy Ships en heeft inmiddels een bedrag van ruim € 22.000,- opgehaald.

Tijdens het feestelijke weekend in Den Helder (5-6 juli) zal Mercy Ships Holland, samen met chirurg Tjeerd de Jong, een ontmoeting hebben met de bemanning van de Zwitserse zeilboot. In hun wedstrijd rond de wereld is het team nu onderweg van New York naar Europa. Op 2 of 3 juli zal de vloot in Den Helder arriveren en verwelkomd worden door Mercy Ships Holland.

De bemanning voert tijdens de elf maanden durende zeilwedstrijd campagne voor Mercy Ships. Zo worden onder meer bij alle tussenstops acties gehouden. Hiermee wil het team geld binnenhalen om tientallen operaties aan boord van ziekenhuisschip Africa Mercy in Afrika mogelijk te maken. Mensen die het werk van Mercy Ships via het Zwitserse team willen steunen kunnen geld overmaken naar Mercy Ships Holland, rekening 1990184, onder vermelding van Clipper Race.

Mercy Ships is een medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van de Africa Mercy, ’s werelds grootste particuliere hospitaalschip. Aan boord zetten chirurgen, artsen en verpleegkundigen zich belangeloos in voor operaties. Aan wal wordt tandheelkundige hulp gegeven gecombineerd met training en onderwijs in de gezondheidszorg en landbouw. Deze werkwijze zorgt er voor dat de impact doorgaat, lang nadat de Africa Mercy is weggevaren. Mercy Ships helpt de allerarmsten ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie.

Mercy Ships
Mercy Ships
24-06-2014
Evangelisatie
https://www.mercyships.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies