Zaterdag: Dag van Hoop en Bijbelfestival

Op 28 juni 2014 is er in Dordrecht de Dag van Hoop. Op diezelfde dag organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap in Utrecht het Bijbelfestival (zie het bericht van 21 juni op deze site). In Dordrecht is de spreker de voormalige voorzitter van de Raad van Bestuur, Teun Stortenbeker. De Dag van Hoop biedt ook dit jaar weer een doorlopend en afwisselend programma. Aansluitend op de Dag van Hoop zal Don Moen een concert geven.

Het thema waar Teun op 28 juni over wil spreken is ‘Geloven en Verwachten’. Teun: “Wat is geloven en geloof je echt wat je gelooft? Je kunt godsdienstig zijn, maar geen godsvertrouwen hebben, geen relatie met God waardoor je door moeilijke dagen komt. Vult het geloof je leven en zo ja, hoe vul je je leven dan in?”

Het programma van de Dag van Hoop duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Vanaf 12.00 uur bent u al welkom op het terrein om bijvoorbeeld de braderie te bezoeken. Natuurlijk is er voor de kinderen weer een apart kinderprogramma met onder andere een voorstelling van Simon en Zo, luchtkussens en een kinderboerderij. Verder kunt u deelnemen aan seminars over onderwerpen als psychiatrie, creatieve therapie, verslaving, relaties en verslaving in het gezin. Tevens krijgt u de gelegenheid om persoonlijk met Teun en Dinie Stortenbeker te spreken. Tijdens de Dag van Hoop kunt u een kijkje nemen achter de schermen van De Hoop. Cliënten laten u tijdens de bezichtiging zien hoe zij wonen en vertellen u graag over hun leven bij De Hoop. De opbrengst van de Dag van Hoop, waaronder de collecte tijdens het hoofdprogramma, gaat naar het preventiewerk van De Hoop, uitgevoerd door Chris en Voorkom!.

Aansluitend op de Dag van Hoop zal Don Moen op Dorp De Hoop een inspirerend concert geven. De Hoop heeft Don Moen uitgenodigd omdat hij in zijn liederen getuigt van toewijding en dankbaarheid aan God. Deze Amerikaanse aanbiddingsleider schreef veel bekende worshipsongs, waaronder God Will Make A Way (God wijst mij een weg). Samen met hem eren we God met zang en aanbidding. Het concert begint om 20.00 uur en is rond 22.30 uur afgelopen. Kaartjes kosten 17,50 euro per stuk.

De Hoop Dordrecht
25-06-2014
Hulpverlening
https://www.dehoop.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies