Nederlands bijbelgenootschap viert feest in De Fabrique

Het NBG bestaat zondag 29 juni precies 200 jaar. Zaterdag werd het jubileum feestelijk gevierd. Niet in een oude kerk of statig gebouw, want volgens directeur Rieuwerd Buitenwerf zetten we daarmee de Bijbel min of meer in een museum. Nee, het feest werd gevierd in De Fabrique, een hippe locatie in een voormalige oliefabriek in Utrecht en de bezoekers werden actief betrokken bij diverse programmaonderdelen.

‘We hebben gekozen voor De Fabrique omdat deze omgeving uitstraalt dat er werk aan de winkel is.’ Buitenwerf vervolgt: ‘Het bijbelwerk is niet af, niet in Nederland en niet in het buitenland. Er is nog volop werk aan de winkel.’

Ongeveer 2500 bezoekers waren aanwezig op het evenement: vrijwilligers en personeel van het Bijbelgenootschap, mensen uit de boeken- en mediawereld en ook internationale gasten. In het ochtendprogramma was er hoog bezoek. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was aanwezig tijdens de officiële viering van het jubileum. Tijdens dat programma waren er optredens van St. Bavo Schoolkoor, Pearl Jozefzoon en theatergroep Aluin.

NBG200 Bijbelgenootschap

Prinses Beatrix nam het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe Jeugdbijbel voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. In de Jeugdbijbel zijn de bekende verhalen herschreven door drie kinderboekenschrijfsters.

NBG200 Bijbelgenootschap

In alle onderdelen van het festivalprogramma speelde de Bijbel een hoofdrol. Met muziek, creativiteit, studie en presentaties werd de focus keer op keer gelegd op het Woord van God dat levens kan veranderen.

NBG200 Bijbelgenootschap

Het NBG pakte zaterdag flink uit. Tal van activiteiten en presentaties werden gehouden in de verschillende ruimtes van De Fabrique. Zo werd er gebouwd aan de grootste Bijbelpagina, bezoekers konden zelf een bijdrage leveren. HKH Prinses Beatrix heeft de eerste letter geplaatst. Alle letters samen vormen de eerste pagina van de Bijbel in gewone taal.

NBG200 Bijbelgenootschap

Andere programmaonderdelen waren: een talkshow onder leiding van tv- en radio-presentator Thijs van den Brink, een Bijbelquiz met Bert van Leeuwen, een optreden van Trinity en Elly en Rikkert, Zandkunstenaar Gert van der Vijver, een workshop over De Dode Zeerollen, muziek van het Vocaal Theologen Ensemble, talkshow Bijbel en 30’ers, workshop Marijke ten Cate & Irene Goede, workshop geloofsopvoeding, speurtocht met Museum Catharijne Convent, craften bij de Bijbel en veel meer.

NBG200 Bijbelgenootschap

Al 200 jaar brengt het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij de mensen. Ze doen dat door de Bijbel te vertalen in begrijpelijke en moderne talen, de Bijbel beschikbaar te stellen, uitleg en achtergronden over de Bijbel te geven en mensen het belang van de Bijbel te laten ervaren.

NBG200 Bijbelgenootschap

Het werk van het NBG wordt mogelijk gemaakt en gesteund door ruim 147.000 leden en donateurs.

redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsenk
29-06-2014
Media
https://www.nbg200.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies