Golden Crown Award voor ZVK programma over Tim Keller

Afgelopen zaterdagavond is op de ICVM in Atlanta (USA) het ZvK televisieprogramma ‘Tim Keller 25 jaar predikant in Manahattan’ bekroond met de Gold Crown Award 2014 in de categorie beste Internationale Programma’s.

In 1989 ging de toen 39 jarige predikant ds. Tim Keller aan het werk in Manhattan New York City. 25 jaar later kreeg Zendtijd voor Kerken de mogelijkheid om met hem in gesprek te gaan over wat hem dreef naar de grote stad, en hoe zijn werk, wat klein is gestart, inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste kerken in de stad.

De boodschap van Tim Keller richt zich op de moderne mens, zijn uitleg van de Bijbel is voor gelovigen, voor ongelovigen en grote twijfelaars.

Zijn boeken stonden in de boeken top 10 van de New York Times, deze krant noemde Keller de succesvolste evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

De invloed van Keller is ook Nederland groot, diverse mensen voelen zich door hem geïnspireerd. In de uitzending o.a. reacties van Stefan Paas, Arie de Rover, Ben Tiggelaar, Tim Vreugdenhil en Miranda Klaver.

Het programma is gemaakt door eindredacteur Gerrit Bril en cameraman /regisseur Jeroen van Bruggen. Gerrit Bril: “Persoonlijk heb ik een aantal boeken van hem gelezen en heb in de afgelopen jaren telkens bij een bezoek aan de VS waar mogelijk ook een bezoek gebracht aan Redeemer Church. In 1998 was dit voor de eerste keer en toen raakte ik geïnspireerd door zijn preken en de mogelijkheid om met hem in gesprek te gaan tijdens de Q&A-sessies na de dienst. In mijn eigen kerkelijke gemeente heb ik de afgelopen jaren veel preken gehoord mede geïnspireerd door Tim Keller.

Door hem te volgen (o.a. via social media) en contacten met City to City Europe (het Redeemer netwerk in Europa) is de mogelijkheid ontstaan voor een interview met Tim Keller. In het programma laten wij zien zien wat zijn invloed is geweest voor vele mensen, in de USA en ook in Nederland. Het is mooi dat dit programma in Atlanta nu een hoge waardering heeft ontvangen”

‘Tim Keller 25 jaar predikant in Manhattan’ werd door Zendtijd voor Kerken uitgezonden in januari 2014 via Nederland 2.

De International Christian Visual Media (ICVM) is een organisatie van acteurs, schrijvers, producers, regisseurs en programmamakers die een impuls wil geven aan hoogwaardige christelijke film en televisie producties. Al ruim 40 jaar worden jaarlijks de Crown Awards in verschillende categorieën programma’s uitgereikt.

Gerrit Bril
Zendtijd voor Kerken
30-06-2014
Media
https://www.zvk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies