Theatergroep Aluin brengt Bijbelverhalen tot leven

Tijdens het jubileum van het Nederlands Bijbelgenootschap dat zaterdag gevierd werd in de schitterende entourage van De Fabrique in Utrecht, loodste Aluin de bezoeker in sneltreinvaart door tien geschiedenissen uit het Oude Testament.

Er werd aandachtig geluisterd en gekeken door de honderden aanwezige bezoekers. Je moest goed opletten, want met grote regelmaat kwamen er leuke woordspelingen en grappige opmerkingen voorbij. Steeds werd de Bijbeltekst zelf geciteerd, en kon je het verhaal bijna gelijktijdig meelezen in je Bijbel. Met je ogen dicht was het of je naar een Bijbels hoorspel zat te luisteren. Maar je kon je ogen beter openhouden, want met veel beweging en dynamiek werden de Bijbelse personages uitgebeeld en nagespeeld.

NBG200-Aluin

Sneltreinvaart

Je zag de Bijbelverhalen zich als het ware voor je ogen afspelen: Adam en Eva die zich verstoppen voor God; Abraham en Sara die een kind verwachten. De geschiedenis van David en Goliath werd compleet in sneltreinvaart nagespeeld evenals het Bijbelboek Job. Ook Salomo kwam voorbij met de geschiedenis van de twee moeders die beiden zeiden dat zij de echte moeder van de baby waren. Salomo sprak recht en gaf de echte moeder de baby… Aluin: ‘Salomo was de rijdende rechter in die dagen.’

NBG200-Aluin

Thuis in de Bijbel

Tot 10 augustus is Aluin te zien in Museum Catharijneconvent bij de tentoonstelling ‘Thuis in de Bijbel. Theatergroep Aluin brengt de verhalen achter de beelden in de tentoonstelling tot leven. Aluin speelt zes Bijbelverhalen, in de Nieuwe Bijbelvertaling, uit de voorstelling ‘Ken je Klassiekers II’ en voegt er speciaal voor de tentoonstelling twee nieuwe aan toe. Wissel uw bezoek aan de prachtige beelden af met een bezoek aan de verhalen. Steeds een kwartiertje theater tussendoor, steeds een ander programma.

Aanmelden is niet nodig. U kunt dus kiezen welk tijdstip u het beste uitkomt. (Voor meer informatie www.catharijneconvent.nl).

NBG200-Aluin

NBG200-Aluin

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
01-07-2014
Media
https://www.aluin.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies