The Gentlemen kondigen afscheid aan

VIDEO – Met een korte videoboodschap heeft de Britse band The Gentlemen aangekondigd te stoppen na tien jaar. Voor de fans was het een teleurstelling die schijnbaar uit het niets kwam; voor anderen een begrijpelijke boodschap: The Gentlemen stoppen er mee.

De ludieke videoboodschap die de pop/rock groep via social media verspreidde, was opgenomen alsof de bandleden een relatie verbraken; aan tafel met een kop koffie. Het tekent de stijl van de groep, die tussen neus en lippen door liet weten geen gehoopte doorbraken te hebben gekregen. Toch was The Gentlemen in Nederland gedurende haar bestaan langzaam uitgegroeid tot publieksfavoriet. Hoewel echte hits ontbraken, raakten Josh, Joel, Sean en zanger Nicholas met hun bruisende muziek, altijd met een kwinkslag, de juiste snaar bij het Hollandse publiek. De groep speelde diverse keren op het Flevo festival en was van de partij tijdens de enige editie van het ‘opvolgende’ Flavor festival.

Het laatste wapenfeit van The Gentlemen is haar album ‘Departures’, dat tot stand kwam dankzij crowdfunding. Voor de laatste single ‘This Is Where’ nam ze ook nog een videoclip op. Volgende maand zal de groep samen met Philippa Hannah een reeks optredens geven in het Verenigd Koninkrijk, met het allerlaatste concert op 20 juli in Nottingham. Er is niets bekend gemaakt over een internationaal ‘live’ afscheid.

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl
Rosie Hardy / The Gentlemen)
04-07-2014
Muziek
https://www.the-gentlemen.co.uk

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies