Fietsen naar Denemarken voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden

Zaterdagochtend 5 juli gaf burgemeester Jan Broertjes in Beilen het startschot voor de tweede editie van The Ride on Education. In acht dagen fietsen 23 deelnemers van de Drentse Hooglanden naar de hoogste berg van Denemarken: de Hemelberg bij Silkeborg. Allemaal voor het goede doel: beter onderwijs in arme landen. Voor een onderwijsproject van zendingsorganisatie De Verre Naasten in Nigeria trappen negen deelnemers mee.

Het idee voor The Ride on Education komt uit de koker van drie maatschappelijk-betrokken fietsers uit Beilen. Gedrieën combineren ze hun passie voor fietsen met de inzet voor een betere wereld. Daarvoor organiseerden ze in 2013 de eerste sponsor-fietstocht van Beilen naar Schotland. In 2014 gaan 23 fietsers richting Denemarken, waarmee The Ride on Education geld inzamelt voor scholen in Gambia, Haïti, Nigeria en Zimbabwe. Zaterdagochtend zetten de fietsers – na een rinkelende fietsbel door burgemeester Broertjes van Midden-Drenthe – koers richting Papenburg (Dld).

Scholen opknappen in Nigeria

Voor goed onderwijs zijn geschikte schoolgebouwen van groot belang. In Nigeria is dat geen vanzelfsprekendheid: er is veel achterstallig onderhoud en een enorme schaarste aan leermiddelen. Zendingsorganisatie De Verre Naasten helpt op twee fronten: opknappen van bestaande schoolgebouwen én werken aan christelijke identiteit. Via zendingsorganisatie De Verre Naasten krijgen elk schooljaar steeds vier middelbare scholen een opknapbeurt. Negen deelnemers van The Ride on Education fietsen 670 kilometer naar Denemarken om geld in te zamelen voor deze Nigeriaanse scholen. Bij de start staat de teller op 5000 euro. Dat is bijna de helft van het benodigde budget voor Nigeria in 2014.

Sms HAND naar 4333

Geef alle fietsers een duwtje in de rug door HAND te sms’en naar nummer 4333. Daarmee wordt via het beltegoed 3 euro gedoneerd voor scholen in Gambia, Haïti, Nigeria en Zimbabwe.

Arjan Woertink
De Verre Naasten
05-07-2014
Hulpverlening
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies