Bijbelboeken intensief bestuderen in het ETS-verdiepingsjaar

Het Evangelisch College start dit najaar met het ETS-verdiepingsjaar. In deze cursus behandelen universitair geschoolde docenten elk jaar een Bijbelboek uit het Oude en Nieuwe Testament. De lessen worden aangeboden in Meppel, Veenendaal en Zwijndrecht.

Het ETS-Verdiepingsjaar is bedoeld voor predikanten, voorgangers, sprekers en kring- en Bijbelstudieleiders en overige geïnteresseerden die zich intensief willen verdiepen in een Bijbelboek voor persoonlijke studie en/of om daarna zelf ook deze kennis te verspreiden middels preken en Bijbelstudies in de eigen kerk of gemeente.

Ezechiël en 1 Petrus


Dit seizoen worden de Bijbelboeken Ezechiël en 1 Petrus bestudeerd. Jonathan Pater, MA verzorgt zes lessen over Ezechiël en drs. ing. Pieter van den Berg zes lessen over 1 Petrus. Tentamens of opdrachten maken geen onderdeel uit van het ETS-verdiepingsjaar. Wel is er cursusmateriaal beschikbaar.

Cursuslocaties


Het ETS-verdiepingsjaar wordt bij voldoende belangstelling aangeboden vanaf oktober 2014 in Meppel, Veenendaal en Zwijndrecht. In Meppel en Veenendaal vinden de lessen twee keer per maand plaats op donderdagavond. Eén avond wordt les gegeven over het Oude Testament, de andere avond over het Nieuwe Testament. In Zwijndrecht worden de lessen aangeboden op zaterdagen.

Evangelische Toerusting School

Deze nieuwe cursus is onderdeel van de Evangelische Toerusting School (ETS). De ETS biedt op meer dan 55 locaties in Nederland een interkerkelijke 4-jarige Bijbelcursus aan over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel. De ETS is één van de scholen van het Evangelisch College.

Jonathan Pater, MA studeerde theologie in Utrecht en Tilburg met een specialisatie op het gebied van Bijbelwetenschappen en vroeg Jodendom. Bij het Evangelisch College is hij werkzaam als vakdocent Oude Testament. Daarnaast is hij werkzaam bij het Centrum voor Bijbelonderzoek als auteur voor de Studiebijbel Oude Testament.

Drs. ing. Pieter van den Berg was werkzaam in de technische sector, maar studeerde daarna theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is nu werkzaam als spreker en Bijbelleraar en werkt aan een promotieonderzoek over de 1 Petrusbrief.

Annelies Eijkelenboom
© Tobias Huizing voor christelijknieuws.nl
14-07-2014
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl


Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies