Tjalling Schotanus vertrekt bij Open Doors Nederland

Directeur Tjalling Schotanus vertrekt bij Open Doors Nederland. Schotanus gaf veertien jaar leiding aan de organisatie, die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen. Hij blijft werkzaam binnen Open Doors, waar hij een internationale functie gaat bekleden.

In de periode waarin Schotanus leiding gaf aan Open Doors Nederland, maakte de organisatie een forse groei door. “Dat is niet mijn verdienste, maar het tekent wel de toename van vervolging van christenen wereldwijd en ons groeiende inzicht door de jaren heen in de kenmerken van vervolging wereldwijd”, aldus Schotanus. “Met die toename is onder Nederlandse christenen ook de bewustwording gegroeid dat zij een geestelijke eenheid vormen met hun vervolgde broeders en zussen, en dat we daarom ook een verantwoordelijkheid hebben hen te ondersteunen.” De groei van de organisatie maakt ook dat Schotanus niet langer verschillende functies en verantwoordelijkheden binnen de organisatie combineert, maar een bewuste keuze maakt voor zijn internationale verantwoordelijkheden.

Het bestuur van Open Doors Nederland heeft begrip voor de afweging die Schotanus heeft gemaakt. “We zijn blij dat Tjalling voor onze organisatie behouden blijft”, aldus de voorzitter van het bestuur. “Tegelijkertijd zal het Nederlandse kantoor zijn bezieling en passie missen. Die heeft er mede toe bijgedragen dat onze achterban groeide in omvang en in kerkelijke breedte. Met zijn vertrek nemen we afscheid van een kundige en bevlogen directeur.”

Inmiddels is het bestuur in samenwerking met externe specialisten een werving- en selectieprocedure gestart onder interne en externe kandidaten. Het streven is de selectieprocedure voor het eind van dit jaar af te ronden. Schotanus blijft in zijn functie als directeur werkzaam tot zijn opvolger is aangesteld.

Open Doors
© Tobias Huizing voor christelijknieuws.nl
23-07-2014
Kerk
https://www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies