Bijen brengen hoop voor Moldavisch gezin

Een ongewoon geluid aan het einde van een uitgestorven straatje op het platteland trekt direct de aandacht. De bijen die dit geluid produceren, zijn een redding voor de familie Melnic. 30 Bijenkasten. Vader Igor, moeder Valea en hun drie adoptiezoons zijn er druk mee in de weer. Per jaar produceren de bijen in totaal 800 kilo honing, die het gezin verkoopt. Vijf jaar geleden leefde het gezin in armoede. Toen hadden zij alleen maar kunnen dromen van deze levensbron van inkomsten.

“Dat waren zware tijden voor ons”, vertelt Igor. “Ik werkte als kleermaker, maar van mijn loon konden we niet rondkomen.” In die tijd kwamen zij in contact met coördinator Veceaslav Cheptea. “Toen ik hun situatie van dichtbij bekeek zag ik dat zij hulp nodig hadden.” Het kansarme gezin werd opgenomen in het sponsorprogramma van Zending over Grenzen. De begeleiding van de coördinator, voedsel, kleding en andere hulpgoederen, verlichtten hun dagelijks bestaan.

Droom

Eén van de sponsors van het gezin gaf tien bijenkorven om hen verder op weg te helpen. Igor: “Ik was sprakeloos toen Veceaslav vertelde over deze kans. Vanaf dat ik 25 jaar oud was, droomde ik van bijen houden, maar ik had onvoldoende geld om ook maar één korf te kunnen aanschaffen.” Met ogen die stralen van vreugde vertelt hij: “Na zoveel jaren liet God mijn dromen werkelijkheid worden!”

30 Bijenkorven

Anderhalf jaar later kon het hardwerkende gezin tien bijenkorven erbij kopen. Vorig jaar werd de bijenteelt uitgebreid tot dertig bijenkorven. De 800 kilo honing die de bijen jaarlijks produceren zorgen voor een goede bron van inkomsten. “Bijenteelt was mijn levensdroom. Hiermee bezig zijn is voor mij dan ook veel meer dan alleen geld verdienen.”

Zelfstandig

Daarnaast heeft de familie Melic een groentetuin. Van de opbrengst van de bijenteelt en de groentetuin kan het gezin nu rondkomen en zijn zij niet meer afhankelijk van hulp van anderen. “We zien hoe God ons al deze jaren heeft geleid, en we zijn ervan overtuigd dat Hij ons ook verder helpt!”, vertelt moeder Valea.

Ga voor meer informatie naar de website van Zending over Grenzen via de link hieronder.

Zending over Grenzen
© Zending over Grenzen
23-07-2014
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies