Woord en Daad start nieuwe noodhulpactie in de Filipijnen

‘Met één been in Nederland en één been op de Filipijnen treur ik vandaag om 193 Nederlanders, en om de 100 Filipino’s die omkwamen bij tyfoon Glenda.’ Aldus Woord en Daad-medewerker Jaap Noordzij, noodhulpcoördinator op de Filipijnen.

In dezelfde week als die waarin de vreselijke vliegramp met het Maleisische toestel MH17 plaatsvond, sloeg op de Filipijnen een nieuwe ramp toe: tyfoon Glenda, die honderd levens eiste.

Tyfoon Glenda is de ergste storm die over de Filipijnen raasde sinds tyfoon Haiyan in november 2013. Door de ramp moesten 500.000 mensen worden geëvacueerd. De storm trof nu het noorden van het eilandenrijk. Opnieuw werd het werkgebied van partnerorganisaties CCT en AMG Filipijnen getroffen: het eiland Luzon met hoofdstad Manilla. Daarom doet Woord en Daad een beroep op haar eigen achterban om te geven.

Noodhulp

Bij partnerorganisatie CTT is een vergadercentrum ernstig beschadigd. Ook zijn ruim 140 woningen geheel of gedeeltelijk verwoest. Voor het repareren van de huizen start CCT een noodhulpprogramma.

Partnerorganisatie AMG meldt dat er schade is aan 40 huizen, aan de infrastructuur en aan ‘sea walls’, muren die zijn gebouwd om overstromingen tegen te houden.

Voor deze noodhulp is naar verwachting een totaalbedrag nodig van rond de € 60.000,-.

Rina Molenaar
Woord en Daad
25-07-2014
Hulpverlening
https://www.woordendaad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies