Kamervragen over de Gaza-demonstratie in Den Haag

Samen met de SGP en het CDA heeft ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers Kamervragen gesteld over het gedogen van antisemitisme en de bedreiging van journalisten bij Gaza-demonstratie in Den Haag. Naar aanleiding van de anti-Joodse demonstratie gisteren in Den Haag roept Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) Nederlandse burgemeesters op om antisemitische uitingen tijdens demonstraties niet langer te tolereren.

Volgens CIDI moeten politiek Den Haag en burgemeesters in ons land een krachtig standpunt innemen tegen antisemitisme. Kamerleden Segers, Van der Staaij en Omtzigt hebben kamervragen over het gebeuren gesteld aan de ministers van veiligheid en justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

CIDI en het Centraal Joods Overleg (CJO) hadden kort geleden nog een gesprek met burgemeester Van Aartsen van Den Haag. Tijdens dat gesprek wisselden de partijen duidelijke standpunten uit over wat wel en niet toelaatbaar is in onze tolerante Nederlandse samenleving. Gisteravond eindigde een demonstratie die was aangekondigd als een pro-Gaza bijeenkomst in een anti-Joodse demonstratie. “Ontoelaatbaar”, zegt directeur Esther Voet van CIDI. “Tijdens de demonstratie in Den Haag had CIDI nog overleg met de woordvoerder van de burgemeester in Den Haag. Die verzekerde dat indien er grensoverschrijdend gedrag zou plaatsvinden er zou worden ingegrepen. Uit inmiddels verzameld bewijsmateriaal blijkt dat er antisemitische uitingen zijn gedaan, maar dat de politie niet heeft ingegrepen.”

‘Den Haag staat internationaal bekend als de stad van vrede en recht. Dat dit kon gebeuren, in deze stad, vindt CIDI onbegrijpelijk. Wij eisen van burgemeester Van Aartsen en andere burgemeesters uitleg over hoe ze dit in de toekomst zullen voorkomen’, laat CIDI in een verklaring weten.

Er staan meerdere anti-Israël demonstraties gepland in zowel Den Haag als andere gemeenten. “Voor alle duidelijkheid”, stelt Voet: “Demonstreren is een grondrecht, ook tegen het beleid van de Israëlische regering. Maar antisemitische uitingen zouden in Nederland niet moeten worden getolereerd.”

Christenen voor Israel
Novum schermafdruk video
25-07-2014
Samenleving
https://www.christenenvoorisrael.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies